Radson – Elektrische radiatoren

Productnieuws Publicatiedatum: 3 mei 2019geschatte leestijd: 3 minuten

We leven in een tijd dat het gebruik van energie, of liever gezegd de besparing daarvan, een bijna alledaags onderwerp van gesprek is. Van de bank in de huiskamer tot in de banken van de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag heeft de opwekking van warmte en de transitie van fossiele brandstof naar elektriciteit ieders ‘warme belangstelling’. De overgang van bijvoorbeeld een gasgestookte cv-ketel in combinatie met water-gevoerde radiatoren naar een warmtepomp en/of PV-panelen in combinatie met elektrische (oliegevulde) radiatoren wordt vanuit de overheid dan ook flink gestimuleerd. Onder andere door verlaging van de elektriciteitsbelasting. En daarmee worden ook de voordelen van elektrische radiatoren ten opzichte van water-gevoerde versies meer en beter belicht.

Radson_tinos

Gezonder binnenklimaat

De moderne elektrische radiator is niet alleen sneller te installeren, maar draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Bij deze radiatoren wordt de olie met hoge, constante capaciteit (thermische inertie) door een elektrische weerstand opgewarmd. De olie circuleert binnen een gesloten circuit en geeft de warmte gelijkmatig aan de lucht in de ruimte af. Dat gesloten circuit zorgt er verder voor dat er, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de oudere convectoren die de lucht (en dus het stof!) rechtstreeks verbranden, geen nare geur vrijkomt en u minder last heeft van droge ogen of ademhalingsproblemen.

Radson_parada

Intelligente regeling

De nieuwste generatie elektrische radiatoren zijn voorzien van een intelligente regeling. De ingebouwde klokfunctie met weekprogramma en de openraam- en aanwezigheidsdetectie (bij badkamerradiatoren) bieden een hoog warmtecomfort in elke ruimte, afgestemd op de gewenste temperatuur en het gewenste tijdstip.

Een goed voorbeeld daarvan is het Paros E model, die een verfijnde elegantie uitstraalt die uw interieur perfect uit de verf laat komen – met dank aan de afgeronde contouren en superslanke lijnen. Bij deze radiator gaan design en efficiëntie hand in hand.

Radson_paros
Paros E

Innovatieve radiatoren

Radson produceert deze innovatieve radiatoren volgens een milieuvriendelijk proces en vult deze af met 100% plantaardige olie die nooit vervangen hoeft te worden. Mede daardoor voldoen ze aan de Europese EcoDesign-richtlijnen die ervoor zorgt dat radiatoren (mét inhoud) niet alleen milieuvriendelijk geproduceerd worden, maar ook recyclebaar zijn.

Radson_yali

Belangrijkste voordelen

De snelle opwarmtijd van radiatoren in het algemeen zorgt voor een hoog warmtecomfort. Maar energiebesparing en het duurzame karakter van elektrische radiatoren zijn misschien wel de belangrijkste voordelen die deze kostenefficiënte warmtebronnen bieden.

Bekijk hier het volledige Radson assortiment

Advertorial: Radson

Eén reactie op “Radson – Elektrische radiatoren”

  1. Frans schreef:

    Wat zijn de verschillen met infrarood verwarming?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws