5 tips om uw huis koel te houden

Algemeen Publicatiedatum: 3 juli 2018geschatte leestijd: 2 minuten

De zomer is in volle gang! Heerlijk weer voor in de tuin of op het strand, maar uw huis wilt u natuurlijk zo koel mogelijk houden. Wij hebben een aantal tips voor u onder elkaar gezet om uw huis (ook zonder airco) heerlijk koel te houden.

Tip 1 – zet ramen tegenover elkaar open, maar sluit deze op tijd weer

Zet de ramen ’s ochtends vroeg lekker een uurtje tegen elkaar open en zorg ervoor dat er tocht ontstaat. Zo wordt het lekker koel in huis. Let op dat u juist vanaf 12 uur alle ramen goed dichthoudt.

Tip 2 – doe gordijn en luxaflex dicht

Bedek de ramen op punten waar de zon op schijnt. Zo houdt u de warmte grotendeels buiten en blijft het binnen lekker koel.

Tip 3 Рgebruik geen apparatuur die warm wordt 

Vermijd in deze dagen de oven en het fornuis, maar ook de wasmachine en de stofzuiger. Deze kunnen meer warmte in huis brengen. Kijk daarbij ook uit met gloeilampen en kaarsen. Ook deze kunnen extra warmte toevoegen aan het huis. Mocht je deze producten wel willen gebruiken, probeer dit dan zoveel mogelijk ’s avonds te doen om het koel te houden.

Tip 4 Рkook buiten 

Buiten koken is met dit mooie weer geen straf. Zet gezellig de BBQ aan of maak een lekkere salade en zet deze buiten op tafel. Dit zorgt ervoor dat elektrische apparatuur niet of nauwelijks gebruikt hoeft te worden en dat scheelt weer warmte in huis!

Tip 5 – houdt het hoofd koel

Probeer lichamelijke inspanning zoveel mogelijk naar de avond te verplaatsen en probeer wat verkoeling te zoeken. Blijf daarbij kalm en zoek lekker de schaduw op.

Wil je het liever nog meer verkoeling? Bekijk dan hier ons aanbod airco’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws