7 slimme toepassingen van de Sanibroyeur®

Productnieuws Publicatiedatum: 19 februari 2019geschatte leestijd: 5 minuten

Achter elke deur een…’ Iedereen kent het wel van naam, maar hoe werkt zo’n Sanibroyeur ® nou precies en wat kun je ermee? Kort gezegd: een Sanibroyeur is een vermaler en/of pomp die je gebruikt als een standaard rioleringsoplossing niet mogelijk of niet toereikend is. Het is een slimme, stille en voordelige oplossing om zonder grote verbouwingswerkzaamheden op elke gewenste plek sanitaire voorzieningen te realiseren.

Sanitair waar je maar wilt

De broyeur met vermaler werkt met verscheuring en niet met chemische producten. Het is dus géén chemisch toilet. De pomp kan afstanden overbruggen als het niet mogelijk is om afvalwater op een normale manier af te voeren en/of zich onder of ver van de riolering bevindt. Hierdoor ben je flexibel in het toevoegen van een broyeur in een badkamer, wc of keuken. Op elke gewenste plaats in je huis, van kelder tot zolder. Het enige wat je nodig hebt is koudwatertoevoer en een stopcontact.

sanitair-sanibroyeur
Sanitair waar je maar wilt

Een Sanibroyeur kan rioolwater, maar ook grijs water van een wasbak, fontein, wastafel, douche, bad, wasmachine of vaatwasser afvoeren. Maar er is nog veel meer mogelijk. Hieronder een paar toepassingen waar u vast nog nooit aan gedacht hebt.

1. In de kelder

Bijvoorbeeld: een horecazaak wil toiletten in de kelder installeren, maar de hoofdafvoer bevindt zich op de begane grond. Een Sanibest® Pro kan verticaal 7 meter en horizontaal 100 meter grijs en zwart water afvoeren (tot wel 140 liter per minuut). Deze heavy duty vermaler is speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik in commerciële omgevingen.

sanitair-sanibroyeur
In de kelder

2. Op een woonboot

Een oude boot bewoonbaar en comfortabel maken? Dat kan met een Saniplus® vermaler en een Sanispeed® pomp. Dankzij deze Sanibroyeurs worden de sanitaire voorzieningen net zo prettig als in een eigentijds stenen huis. Het afvalwater van de badkamer met toilet en douche en van de keuken met vaatwasser en ijsmachine wordt probleemloos afgevoerd naar de hoofdriolering aan wal.

sanitair-sanibroyeur
Op een woonboot

3. Bij de kapper

Kapsalons moeten veel heet water (vol shampoo) afvoeren uit de wasbakken, maar soms is de hoofdafvoer te ver weg en/of is een normale afvoer niet mogelijk. Een Sanicom® biedt dan uitkomst. Deze pomp kan dicht bij de wasbakken geïnstalleerd worden en kan de hoofdafvoer wél bereiken. Water kan tot 8 meter verticaal en 80 meter horizontaal worden afgevoerd. Ook fijn: de installatie van dit vloermodel is zeer eenvoudig.

sanitair-sanibroyeur
Bij de kapper

4. Herbestemming van een ruimte

Bijvoorbeeld: een kantoorruimte wordt omgeturnd tot een tandartsenpraktijk. Het water van de fonteintjes moet worden afgevoerd, maar een normale manier van afvoeren of een verbouwing van de bestaande structuur is niet mogelijk. Oplossing: onder elke tandartsstoel wordt een Sanidouche® met pomp geplaatst die het grijs water afvoert naar de hoofdafvoer op de verdieping erboven. Door z’n kleine formaat is dit een discrete oplossing, die geen enorme werkzaamheden vergt.

sanitair-sanibroyeur
Herbestemming van een ruimte

5. Voor een mobiele badkamer


Mobiele badkamer

Om een mobiele badkamer te creëren die gebruikt kan worden tijdens een huisrenovatie, festival of (sport)evenement, kan de Sanipro® Up vermaler worden ingezet. Zo kan een volledige badkamer met toilet, wasbak en douche worden gemaakt. Daarvoor is alleen een water- en elektriciteitsaansluiting en een riool in de buurt nodig. Goed om te weten: deze high performance vermaler kan óók afvalwater afvoeren door smalle pijpen (22/28/32 mm).

6.Tijdelijke bouwplaats of kamp

sanitair-sanibroyeur
Tijdelijke bouwplaats of kamp

Een tijdelijke bouwplaats of kamp uitrusten met sanitaire voorzieningen? Dat kan perfect met meerdere Sanicubic® 2 Pro lifting stations. Water van tientallen toiletten, douches, wasbakken en keukens tegelijk kan zo worden afgevoerd naar een septische tank op afstand. Dit type Sanibroyeur is ideaal voor dit soort toepassingen en kan grijs en zwart water van meerdere sanitaire voorzieningen afvoeren tot 11 meter verticaal. Daarnaast is dit pompstation IP68 (hoogste level drukwaterdicht) en uitgerust met meerdere inlaat-diameters en twee motoren voor extra veiligheid en continuïteit.

7. Snel & eenvoudig een toilet erbij

sanitair-sanibroyeur
Snel & eenvoudig een toilet erbij

Met een Sanicompact® met ingebouwde vermaler kun je snel en zonder ingrijpende werkzaamheden een extra toilet realiseren, bijvoorbeeld als extra toilet in een beauty salon, een toilet nabij de slaapkamer van oma of in de tot B&B omgebouwde garage etc. De high-performance vermaler kan afvalwater in smalle pijpen (32 mm) afvoeren naar de hoofdafvoer, tot 3 meter verticaal en 30 meter horizontaal. De Sanicompact bespaart bovendien water (dual flush 1.8/3 liter), is uiterst stil in gebruik en wordt geleverd inclusief soft close toiletzitting.

Bekijk ons assortiment!

Advertorial: Sanibroyeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws