Griffon HBS-200® Vloeibaar rubber

Productnieuws Publicatiedatum: 6 mei 2019geschatte leestijd: 2 minuten

Voor het 100% afdichten en beschermen van o.a. vloeren, wanden, muren, daken, (kim)naden, voegen, scheuren, doorvoeren en constructiedelen. Ook zeer geschikt voor het afdichten van  natte cellen (onder tegelwerk en onder/rond douchegoten). Verder te gebruiken voor buisdoorvoeren, dilatatievoegen, kozijnaansluitingen, kelders en maaivelddetails , het beschermen van metaal tegen corrosie en het repareren van daken en dakgoten. Ook voor tuin-, vijver- en zwembadbouw.  Griffon Geotextile wordt gebruikt in combinatie met HBS-200 voor naad-, kier-, en scheuroverbruggende toepassingen.

griffon-vloeribaarrubber

Verwerkingsomstandigheden Griffon HBS-200

Alleen te verwerken bij temperaturen boven +5°C. Na circa 60 minuten vormt zich een oppervlaktehuid. Belastbaar met (lichte) regenval na 4 uur. Volledig watervast na 24 uur.

Voorbehandeling oppervlakken

Oppervlakken moeten droog, schoon, stof- en vetvrij zijn. Het gebruik van een (watergebaseerde) primer op poreuze, verweerde en gecorrodeerde oppervlakken kan de hechting van HBS-200®verbeteren en blaasvorming beperken.

Gereedschap

Kwast, roller of airless spuitinstallatie.

Gebruiksaanwijzing Griffon HBS-200

Voor gebruik handmatig roeren tot er een homogene kleur ontstaat. Roeren met een elektrische mixer met een hoog toerental wordt afgeraden. Daarna opbrengen in meerdere lagen. Bij voorkeur de laag laten drogen alvorens de volgende laag aan te brengen. Droogtijd is afhankelijk van de relatieve luchtvochtigheid, temperatuur en ondergrond. Bij naad-, kier- en scheuroverbruggende toepassingen dient gebruik te worden gemaakt van Griffon GeoTextile. Griffon GeoTextile dient te worden aangebracht in nog natte HBS-200® Liquid Rubber. Vervolgens direct afstrijken met tweede laag HBS-200® Liquid Rubber. Zorg altijd voor een laagdikte van minimaal 2 mm na uitharding.

Aandachtspunten

Alleen te verwerken bij temperaturen boven +5°C. Na circa 60 minuten vormt zich een oppervlaktehuid, belastbaar met (lichte) regenval na 4 uur. Volledig watervast na 24 uur. Natte resten direct verwijderen met water, Griffon Wipes of Griffon Hand Cleaner. Opgedroogde resten zijn alleen mechanisch te verwijderen.

Opslagcondities

Goed gesloten verpakking opslaan op een droge, koele, vorstvrije plaats bij een temperatuur tussen +5°C en +25°C.

Advertorial: Griffon

Bekijk het volledige Griffon assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws