ATAG i-Serie cv-ketels met iCon warmtewisselaar

Productnieuws Publicatiedatum: 8 mei 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Nieuwe generatie cv-ketels, waarbij snel en veel warm water de belangrijkste kenmerken zijn.

ATAG presenteert de nieuwe generatie cv-ketels, waarbij snel en veel warm water de belangrijkste kenmerken zijn. Bij een watertemperatuur van 38˚C tapt bijvoorbeeld een ATAG i36EC maar liefst 20,5 l/min.
Daarnaast onderscheidt de i-Serie zich door de Tapwater Technologie; een extra warmtewisselaar  in de rookgasafvoer warmt bij warmwatergebruik het inkomende koude water eerst op, voordat het door de RVS warmtewisselaar tot de ingestelde temperatuur wordt gebracht. Dit zorgt voor het uitzonderlijk hoge tapwaterrendement. 2 modellen uit de serie beschikken over deze Technologie.

Waarom is de ATAG i-Serie uniek ten opzichte van andere merken? Het geheim zit hem in de innovatieve constructie van de iCon RVS warmtewisselaar. Deze is ongevoelig voor corrosie en slijtage. Er is simpelweg geen betere. ATAG i-Serie cv-ketels zijn geschikt voor woningbouw, nieuwbouw en renovatie.

Belangrijkste kenmerken:
• Hoog warmwaterrendement;
• Groot warmwatercomfort;
• Beste uit de Test Consumentenbond 2017**;
• Compacte afmetingen – past in vrijwel elke ruimte;
• Tot 15 jaar garantie op de iCon, ATAG’s RVS warmtewisselaar;
• Blijvend hoog rendement dankzij deze RVS warmtewisselaar – gedurende de hele levensduur;
• Hoog tapwaterrendement door ingebouwde Economizer (i28EC/i36EC)
• Energiezuinige modulerende pomp

**Beste uit de Test Januari 2017. De Consumentenbond prijst de i36EC vooral vanwege het hoge warmwatercomfort.
“ De ATAG i-Serie heeft een onovertroffen warmwaterrendement, wat deze CW5-versie i36EC nog aanvult met een prima warmwatercomfort”.

Assortiment
De ATAG i-Serie bestaat uit 1 soloketel en 4 combiketels. Twee combiketels beschikken over de volledig nieuw ontwikkelde Economizer (iCon). Dit is een extra warmtewisselaar die zorgt voor een nog lager energieverbruik op warm waterbereiding en een hogere warmwateropbrengst.

Typen in de i-Serie:

Elke cv-ketel uit de i-Serie is te combineren met ATAG One, de slimme thermostaat

ATAG exclusief
De warmtewisselaar is het belangrijkste onderdeel van de cv-ketel. Deze draagt de warmte over naar het water. Bij ATAG gemaakt van RVS. De belangrijkste eigenschap van RVS – roestvaststaal – is efficiëntie met als resultaat een snelle verwarming en snelle beschikbaarheid van warm water. RVS roest niet en zal niet slijten. Dit betekent dat een ATAG cv-ketel na 15 jaar nog net zo zuinig is als op de dag van aanschaf.

Garantie
ATAG geeft 5 jaar garantie op onderdelen en 15 jaar op de RVS warmtewisselaar. Het is mogelijk de onderdelen garantie te verlengen tot 10 of 15 jaar.

Bekijk ons assortiment hier of neem contact op met één van onze vestigingen.

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws