Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Nefit TopLine-serie 2006-2009

Productnieuws Publicatiedatum: 6 februari 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Brander Nefit TopLine-serie 2006-2009

Ben jij gebruiker van een cv-toestel van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW welke geproduceerd is vanaf 2006 tot en met 2009, dan vraagt Nefit om jouw aandacht voor het volgende;

In 2009 heeft Nefit vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand.

Sinds eind 2009 worden de versie 1-branders al vervangen en in veel gevallen is deze brander de afgelopen jaren al door de installateur of onze eigen servicemonteur vervangen door een aangepaste branderset, welke onjuiste sluiting van de brander voorkomt. Nog niet alle betrokken toestellen zijn omgebouwd en Nefit wil ook de resterende versie 1-branders uit de markt halen.

Vervanging
In opdracht van Nefit zal jouw installateur of onderhoudspartij deze vervanging uitvoeren tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud. We hebben de installateurs in de Nederlandse markt hiervan op de hoogte gebracht. Deze vervanging is voor jou kosteloos.

Regulier onderhoud
Goed onderhoud is cruciaal voor een goede en veilige werking van jouw cv-ketel. Voor TopLine-toestellen schrijft Nefit voor om minimaal 1 x per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een erkend installateur of onderhoudsbedrijf. Mocht je nog geen regulier onderhoud laten uitvoeren dan raden wij ten zeerste aan dit nu te laten doen. In het kader van dat onderhoud kan ook bovengenoemde brandervervanging plaatsvinden.

Hoe kan ik zien welk toestel ik heb?
Controleer hiertoe de typeplaat bovenop het toestel. Het toesteltype vind je bij ‘’Model’’: begint het type met ‘’Nefit TopLine’’ en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007) , 08 (2008) of 09 (2009), dan geldt de waarschuwing voor jouw toestel.

Ben jij gebruiker van één van de genoemde TopLine toestellen dan verzoekt Nefit je vriendelijk doch dringend om jouw medewerking te verlenen. Mogelijk is de brander van jouw toestel eerder vervangen door een nieuwe versie. In dat geval is jouw toestel al aangepast en is vervanging niet nodig.

Mocht je geen vaste installateur of onderhoudspartij hebben, dan verzoeken wij jou om contact op te nemen met Nefit consumentenservice via onderstaand telefoonnummer. Nefit zal jou vervolgens in contact brengen met de dichtstbijzijnde erkende Nefit partner.

Het speciale actie-telefoonnummer is: 088-9960270.

De medewerkers van Nefit staan op werkdagen van 08:00 tot 20:00 voor jouw klaar om vragen te beantwoorden.

Bron: Nefit

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws