Blijf ventileren, vooral nu!

Productnieuws Publicatiedatum: 16 september 2020geschatte leestijd: 2 minuten

De afgelopen maanden is de werkomgeving van veel werkende Nederlanders drastisch veranderd. De werkomgeving is namelijk voor veel mensen compleet opgegaan in de woonomgeving. En dit zal voorlopig nog wel even blijven. Dit heeft effect op de kwaliteit van ons binnenklimaat. Hoe houden we dit binnenklimaat gezond? Door te blijven ventileren! Met de producten van Itho Daalderop!

Waarom ventileren?

Het ventileren van de woning is essentieel voor het creëren van een gezond binnenklimaat. In de praktijk wordt het belang van gezonde, frisse binnenlucht vaak vergeten of onderschat. Dit terwijl we gemiddeld 90% van onze tijd binnen door brengen. En ook nog in steeds beter geïsoleerde woningen.

Door activiteiten zoals koken, wassen en ademen, maar ook door huisdieren, komen er zaken zoals CO2, vocht en fijnstof in de lucht die ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit slechter wordt. Daarom moet er verse lucht worden aangevoerd en de vervuilde lucht afgevoerd. De invloed van verse lucht op de gezondheid is groot. Door te ventileren worden onder andere CO2 en vochtigheid uit de woning afgevoerd, waarmee allerlei vervelende zaken worden voorkomen zoals bijvoorbeeld hoofdpijn door een te hoge concentratie CO2 of schimmels op vochtige plekken.

Drie aandachtspunten op een rij

  1. Blijf ventileren en ventileer extra indien nodig
    Met het (extra) ventileren van uw woning zorgt u voor een gezond binnenklimaat en dus gezonde bewoners. Dit kan door automatisch te ventileren (o.b.v. CO2-waardes), de ventilatie een standje hoger te zetten en te zorgen dat de ventilatieroosters open staan. Sensoren die de luchtkwaliteit in de woning meten kunnen daarbij helpen. Houd het ventilatiesysteem schoon en werkend.
  2. Iets wat bijna iedereen vergeet! Zorg dat uw ventilatiesysteem regelmatig gereinigd wordt! Wij adviseren om dit om de 4 jaar te doen en een kanaalreiniging om de 8 jaar. Naast de reiniging laat ook onderhoud plegen aan uw ventilatiesysteem. Een schoon en goed onderhouden ventilatiesysteem werkt beter, verbruikt minder energie en maakt ook minder geluid. Maak tevens uw ventilatieroosters (indien aanwezig) regelmatig schoon. Neem contact op met uw plaatselijk installateur om uw systeem te laten reinigen.
  3. Vervang filters
    Heeft u een ventilatiesysteem met warmteterugwinning? Itho Daalderop adviseert de filters van uw wtw-ventilatiesysteem te vervangen op het moment dat de vuilfilterindicatie in werking treedt (lampje knippert oranje/signaal op HMI). Hierdoor zal het ventilatiesysteem optimaal blijven werken, minder energie verbruiken en minder geluid maken. Hiermee zorgt u voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Itho Daalderop verkoopt alles op het gebied van ventilatie. Bekijk het assortiment hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws