Cv-ketel test Consumentenbond: de resultaten

Algemeen Publicatiedatum: 9 november 2017geschatte leestijd: 4 minuten

Resultaten CV-ketel test consumentenbond

Eind oktober heeft de Consumentenbond de testresultaten van de cv-ketel test gepubliceerd. Wij hebben de belangrijkste conclusies voor jou op een rij gezet.

Wat is op dit moment de beste cv-ketel? 

De Intergas Xtreme 36 CW5 is Beste uit de cv-ketel test met een 7,9. Daar vlak achter volgen een viertal toestellen met een 7,7:
Remeha Tzerra M 24c Plus CW3
Remeha Tzerra M 28c Plus CW4
Atag i36EC CW5

Zuinigheid verwarming

Vind je energiezuinigheid bij het verwarmen van je woning het allerbelangrijkste aan een cv-ketel? Dan is uit de cv-ketel test de Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 de beste keuze voor jou. Kort daarop volgen de Remeha Tzerra M 39c Plus CW5 en de Vaillant ecoTEC plus VHR NL 30-34/5-5 R6. Daarachter volgt een aantal ketels dat elkaar niet zo veel ontloopt:
Remeha Calenta 40c
• Vaillant ecoTEC exclusive VHR 25-35/5-7
Itho Daalderop Base Cube 24/30 13L
beide Atag-modellen uit de i-serie
Remeha Tzerra CW3
AWB Thermomaster C-XV 30

Vooral in niet al te grote goed geïsoleerde woningen is het belangrijk dat een cv-ketel goed zachtjes kan branden. De nieuwe Intergas Xtreme 36 kan het verst terugschakelen/moduleren (op een heel laag pitje branden). Daardoor kan hij je huis ook comfortabel gelijkmatig, en extra
zuinig, op temperatuur houden als het buiten niet zo koud is. Naast de Intergas Xtreme 36 kunnen ook alle toestellen uit de Atag i-serie, de Vaillant ecoTEC plus VHR NL 20-24/5-5 L R6 CW5, de Remeha Tzerra M 24c Plus CW3 en de Intergas Kombi Kompakt HReco 24 CW3 goed op een laag pitje branden.

Zuinigheid warm water

Alle geteste toestellen uit de Atag i-serie, de Vaillant ecoTEC exclusive VHR 25-35/5-7 CW5, en de geteste modellen van de Itho Daalderop Base Cube blinken uit op het zuinig verwarmen van kraanwater. De Intergas Xtreme 36 CW5 is het allerzuinigst bij het verwarmen van warm water. Van deze nieuwe lijn heeft de Consumentenbond nog geen modellen in een andere warmwaterklasse (CW-klasse) getest.  Er kan dus niet gezegd worden of de Xtreme CW4 beter of slechter is dan de Xtreme CW5. Dat geldt voor alle merken en productlijnen.

Comfort warm water

Onder ‘overall warmwatercomfort’ verstaan wij de hoeveelheid, snelheid, juiste en stabiele temperatuur van het kraanwater. Ook vinden we dat de ketel warm water moet leveren als de kraan maar zachtjes aan staat. Telt warmwatercomfort voor jou het zwaarst? Dan zijn alle volgende door ons geteste ketels uitstekende keuzes:
Remeha-toestellen
CW5-versie van de Vaillant ecoTEC plus
Vaillant ecoTEC classic VHR NL 23-28/5-3 R4 CW4
Nefit ProLine NxT HRC 24 CW4
• Atag i36EC CW5
AWB ThermoElegance 25 -A /3 (L-NL) R1 CW3
Itho Daalderop Base Cube 24/30 13L 

Erg precies is de AWB ThermoElegance 25-A/3 CW3. Hij levert stabiel warm water van precies de juiste temperatuur.

Geluid

Geen enkele moderne cv-ketel maakt tegenwoordig nog veel lawaai. De AWB ThermoElegance 25-A/3 CW3 is de stilste cv-ketel uit de cv-ketel test. Ook de Itho Daalderop Base Cube 24/30 13L en de Vaillant ecoTEC classic VHR NL 23-28/5-3 scoren bijzonder goed op geluid. Deze ketels slaan ’s nachts niet vaak aan en als ze het al doen, dan is dat ook nog eens heel stilletjes.

Levensduur, betrouwbaarheid en tevredenheid

CV-ketel test Nefit

Uit het onderzoek van de Consumentenbond onder 6000 consumenten blijkt dat de volgende 5 merken het beste scoren
op levensduur, betrouwbaarheid en tevredenheid:
• Remeha
• Intergas
• Nefit
• Atag
• Vaillant

cv-ketel test scores

Kijken welke cv-ketel het beste bij jou past? Gebruik de cv-ketelkiezer! Bij Warmteservice zijn alle merken uit deze CV-ketel test verkrijgbaar. Bent u geïnteresseerd in een elektrische CV-ketel? Ook die zijn verkrijgbaar bij Warmteservice.

Bron: Consumentenbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws