De column van John: Alles onder controle

Productnieuws Publicatiedatum: 9 maart 2020geschatte leestijd: 2 minuten

Als ik in een vestiging ben, ga ik regelmatig in gesprek met installateurs. Wanneer we het dan over nieuwe projecten hebben, krijg ik vaak te horen dat consumenten veel over de toekomst nadenken. Daarbij willen zij van alles weten over warmtepompen en de verschillende afgiftesystemen die daar bij passen, maar zijn terughoudend als het gaat om de investering. De consument is zuinig op de planeet, maar ook op haar portemonnee!

Afgiftesysteem “toekomst klaar” maken

Vaak blijft de aanvraag al in de offertefase hangen of wordt er gekozen voor een standaard installatie met een cv-ketel en radiatoren. In beide gevallen is de klant echter niet volledig geholpen. Jaga biedt, in de vorm van de Strada Hybrid LT-radiatoren, een perfecte tussenoplossing.  Met dit systeem bespaart de klant al vanaf dag 1 op haar energierekening. En dat zonder direct een warmtepomp aan te hoeven schaffen. De installatie is hiermee wel klaar voor een toekomst zonder CV-ketel en CO2-uitstoot en maakt de investering eerder haalbaar.

Hoe werkt de Jaga Strada Hybrid

Zoals de meeste Jaga radiatoren werkt ook dit model optimaal bij een lage watertemperatuur. Om een zo hoog mogelijke afgifte te bereiken bij een zo klein mogelijke afmeting van de radiator heeft JAGA het Dynamic Boost Hybrid (DBH) systeem ontwikkeld. Hiermee wordt het vermogen aanzienlijk verhoogd waarbij de DBH, in tegenstelling tot zijn voorganger de DBE, zowel kan verwarmen als koelen*. 
*werkt alleen in combinatie met een warmtepomp

Hoge reactiesnelheid

De Strada Hybrid reageert heel snel op wisselende temperatuur omstandigheden. Dat is van groot belang om volledige controle te houden over het binnenklimaat. Dankzij de nauwkeurige temperatuursensoren voor de kamer- en watertemperatuur schakelt ze volledig automatisch tussen verwarmen en koelen.

De Breeze functie

Natuurlijk heel mooi dat koelen, maar zonder warmtepomp werkt het koelen niet. Jaga heeft voor die situatie de Breeze functie. Met enkel de luchtbeweging van de ventilatoren kan het in de buurt van de radiator al minder warm aanvoelen.

Alles dus onder controle

Met de Jaga Strada Hybrid is alles onder controle: het binnenklimaat, voorbereid zijn op de toekomst zonder CV-ketel en CO2-uitstoot, goed voor het huishoudboekje en niet geheel onbelangrijk, ze ziet er nog strak uit ook!

Meer weten?

John van Dijk

Heeft u vragen over de producten van Jaga? Mijn collega’s in één van onze 65 vestigingen en op warmteservice.nl staan voor u klaar om u te informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws