De Remeha Avanta – klein van stuk, groots in prestaties

Productnieuws Publicatiedatum: 10 juni 2019geschatte leestijd: 3 minuten

De Remeha Avanta is een zeer compact HR-combitoestel met het prestatievermogen van een grote cv-ketel. De Avanta heeft een groot vermogensbereik en levert, afhankelijk van de gekozen CW-klasse, een luxueuze hoeveelheid warm water waar en wanneer u maar wilt. Daarnaast is deze kleine Remeha uitermate energiezuinig en ontziet hij het milieu maximaal. Uiteraard voldoet de Avanta aan de meest recente energieverbruikseisen. Een goede keuze voor iedereen die van warmte houdt! Niet voor niets zijn er inmiddels ruim 1 miljoen Avanta-ketels verkocht!

avanta cvketel

Remeha Avanta: breed inzetbaar

De vertrouwde Remeha Avanta serie bestaat uit HR-combitoestellen, in zowel CW3, CW4 als CW5 uitvoering. Door de verscheidenheid in zowel cv- als warm tapwater vermogen, is er een Avanta voor iedere situatie. De uitermate geringe afmetingen (60 x 40 x 29 cm), het uitzonderlijk lage gewicht (25-27,7 kg) en de zeer flexibele aansluitmogelijkheden, maken de toestellen geschikt voor snelle installatie. De zeer flexibele aansluit- en toepassingsmogelijkheden maken het toestel breed inzetbaar.

Door het grote vermogensbereik dat door de Remeha Avanta serie wordt afgedekt (6 t/m 31 kW) is er een Avanta, zowel voor situaties waar slechts een gering cv-vermogen nodig is, als waar deze boven gemiddeld dient te zijn. Onafhankelijk van het nodige cv-vermogen, zorgt een boosterfunctie er echter altijd voor dat de verschillende CW-keurmerken royaal zijn te halen.

Remeha Avanta: uitermate compact

Ondanks z’n kleine afmetingen is de Remeha Avanta zeer servicevriendelijk. Alle componenten zijn vanaf de voorzijde goed bereikbaar. Door z’n diepte van slechts 29 cm (inclusief montageframe voor leidingloop achter het toestel langs ook nog maar 32 cm) kan hij, uitgaande van standaard keukenkastafmetingen, achter een keukenkastdeurtje weg­gewerkt worden. Door het moderne, strakke design van de Remeha Avanta staat echter niets plaatsing in het zicht in de weg. Zeker niet wanneer u de aansluitingen met de optioneel leverbare, fraai vormgegeven afdekmantel, wegwerkt.

Remeha Avanta: veel mogelijkheden

Ook qua rookgasafvoer/luchttoevoer is bij de Remeha Avanta eigenlijk alles mogelijk. Zo zijn de toestellen er in zowel open als gesloten uitvoering en hebben de ventilatoren een forse restopvoerhoogte, waardoor lange leidinglengtes mogelijk zijn. Tevens kunnen de toestellen geschikt gemaakt worden voor zogenaamde Hoge Druk uitvoering voor afvoerleidingen van slechts 50 mm. Dit laatste is met name interessant voor de gestapelde bouw, waar geen ruimte is om met standaard afvoerdiameters te werken. Door de inbouw van een optionele terugslagklep, zijn de toestellen tevens geschikt te maken voor overdruk CLV en kunnen ze gekoppeld worden aan een HR-WTW unit. Verder gebruik je de toestellen als naverwarmers voor zonneboilers.

Vertrouwd en toch modern

De Remeha Avanta is voorzien van een aansluiting voor pc of servicetool communicatie en is voorbereid voor communicatie via internet.  De standaard leveringsomvang van de Avanta CW4 en CW5 toestellen is completer dan die van de Avanta CW3. Zo behoort tot de levering van de CW4 en CW5 versies onder andere een manometer en een aansluitset. De energiezuinige ‘A’-klasse pomp waarmee de toestellen uitgerust zijn, zorgt ervoor dat ze voldoen aan de meest recente energieverbruikseisen.

Advertorial: Remeha

Bekijk hier ons Remeha assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws