Aardlekautomaat SEP RCE1, slechts 18 mm breed

Geen categorie Publicatiedatum: 11 juni 2019geschatte leestijd: 2 minuten

Een aardlekautomaat is een component in de groepenkast die beschermt tegen lekstroom alsmede overstroom door overbelasting of kortsluiting. De installatieautomaat beschermt tegen te hoge elektrische stromen en een aardlekschakelaar maakt de elektrische installatie spanningsloos bij een bepaalde hoeveelheid lekstroom. De RCE1 aardlekautomaat in feite een combinatie van deze twee componenten.

aardlekautomaat

De RCE1 serie combineert het voordeel van de beveiligingscomponenten van een installatieautomaat en een aardlekschakelaar. In dit geval schakelt de desbetreffende elektra eindgroep uit bij te hoge lekstroom. Bij een normale aardlekschakelaar worden alle aangesloten installatiegroepen uitgeschakeld als er een bepaalde hoeveelheid lekstroom wordt gemeten.

aardlekautomaat 2

De toepassing van deze 1-module aardlekautomaat (geldt ook voor de 2, 3 en 4 modules) wordt dan ook met name geadviseerd in situaties waar een hoge beschermingsgraad vereist is als bijvoorbeeld in badkamers, ziekenhuizen of scholen. Bovendien zijn ze door de compacte vorm van 18mm uitstekend toepasbaar in de bestaande groepenkast waar de ruimte beperkt is.

Als enige fabrikant levert SEP EUROPE  deze serie met KEMA KEUR. Zowel in de standaard 30mA als ook in 10, 100 en 300mA en zowel in B als C karakteristiek. De SEP EUROPE RCE1 serie valt in de energiebegrenzing klasse 3: het hoogste energiebesparingsniveau voor zowel optimale beveiliging als maximale gevaarreductie.

aardlekautomaat 3

Montagewijze is het component klikken op de DIN-rail. Bovendien kunnen aansluitingen van de aardlekautomaat worden voorzien worden van kamrails of bedrading. Arbitrair aansluitbaar, kortom hetmaakt niet uit of de voeding van boven of beneden komt. Op de aardlekautomaten van SEP Europe zijn alle noodzakelijke technische installatiegegevens te vinden. De verpakkingen bevatten een heldere uitleg voor een veilige en juiste toepassing voor installatie op locatie.

Bespaar ruimte, installatietijd en geld met de RCE1 aardlekautomaten van SEP EUROPE.

Advertorial: SEP Europe

Bekijk ons SEP assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws