De SEP RCE1 serie aardlekautomaten zijn slechts 18 mm breed

Geen categorie Publicatiedatum: 11 juni 2019geschatte leestijd: 2 minuten

Aardlekautomaten Type A – 1P+N aardlekautomaten met overstroombeveiliging en schakelende nul. 6kA kortsluitstroom en conform IEC/EN 61009-1

RCE1

Een aardlekautomaat is een component in de groepenkast die beschermt tegen lekstroom en overstroom door overbelasting of kortsluiting. Waar een installatieautomaat beschermt tegen te hoge elektrische stromen en een aardlekschakelaar de elektrische installatie spanningsloos maakt bij een bepaalde hoeveelheid lekstroom is de RCE1 aardlekautomaat in feite een combinatie van deze twee componenten.

De RCE1 serie combineert dus het voordeel van deze twee beveiligingscomponenten van een installatieautomaat en een aardlekschakelaar in één. In dit geval wordt bij een te hoge lekstroom alleen de desbetreffende  elektra eindgroep uitgeschakeld. Bij een normale aardlekschakelaar worden alle aangesloten installatiegroepen uitgeschakeld als er een bepaalde hoeveelheid lekstroom wordt gemeten.

SEP RCE1

De toepassing van deze 1-module aardlekautomaat (geldt ook voor de 2, 3 en 4 modules) wordt dan ook  met name geadviseerd in situaties waar een hoge beschermingsgraad vereist wordt als bijvoorbeeld badkamers, ziekenhuizen, scholen etc. Daarnaast zijn ze door de compacte vorm van 18mm uitstekend toepasbaar in de bestaande groepenkast waar de ruimte beperkt is.

Als enige fabrikant levert SEP EUROPE  deze serie met KEMA KEUR, behalve in de standaard 30mA ook in 10, 100 en 300mA zowel in B als C karakteristiek. De SEP EUROPE RCE1 serie valt in de energiebegrenzing klasse 3: het hoogste energiebesparingsniveau voor optimale beveiliging en maximale gevaarreductie.

Montagewijze is het component klikken op de DIN-rail. De aansluitingen van de aardlekautomaat kunnen voorzien worden van kamrails of bedrading. Arbitrair aansluitbaar (maakt niet uit of de voeding van boven of beneden komt). Op de aardlekautomaten van SEP Europe zijn alle noodzakelijke technische installatiegegevens te vinden. De verpakkingen bevatten een heldere uitleg voor een veilige en juiste toepassing en installatie op locatie.

Bespaar ruimte, installatietijd en geld met de RCE1 aardlekautomaten van SEP EUROPE.

Advertorial: SEP Europe

Bekijk ons SEP assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws