Doordacht tot in detail: Geberit CleanLine douchegoten

Productnieuws Publicatiedatum: 31 juli 2017geschatte leestijd: 3 minuten

Open inloopdouches zijn mateloos populair. Reden voor Geberit om nieuwe douchegoten te ontwikkelen die zich door hun strakke design en eenvoudige reiniging onderscheiden en net zo eenvoudig te installeren zijn als een gewone vloerafvoer. De lengte van Geberit CleanLine is exact af te stemmen op de afmetingen van de douchevloer. Daarmee biedt deze douchegoot een zeer gebruiksvriendelijke oplossing. De Geberit CleanLine douchegoot is in alle opzichten innovatief. Van de hoge afvoercapaciteit van de platte sifon en de grondig geteste montage- en afdichtingstechniek tot de werking en vormgeving van de douchegoot zelf – in ieder detail schuilt toonaangevende sanitairtechniek.

Op het snijvlak van installatietechniek
Om te zorgen dat deze douchegoot even geschikt is voor nieuwbouw als voor renovaties, zijn de installatiesets in twee verschillende bouwhoogtes verkrijgbaar, namelijk voor minimale dekvloerhoogtes van 65 mm of 90 mm. Daarbij heeft Geberit ervoor gezorgd dat de CleanLine net zo simpel te installeren is als een reguliere vloerafvoer. Dat is belangrijk, aangezien bij het maken van een waterafvoer in een inloopdouche altijd verschillende professionals betrokken zijn. Naast de sanitairspecialist zijn dit meestal de dekvloerlegger en de tegelzetter. Dankzij de eenvoudige installatiewijze werken ze allemaal vanaf dag 1 probleemloos met de nieuwe Geberit douchegoot.

Altijd dicht
De grootste uitdaging, namelijk het creëren van een permanente afdichting, is met deze nieuwe douchegoot eenvoudiger te overwinnen dan ooit. De afdichtingsfolie is namelijk fabrieksmatig aan de afvoer bevestigd, en kan daardoor makkelijk door de tegelzetter verwerkt worden in de afdichtingslaag van de douchevloer. Dat scheelt tijd en stress en beperkt het risico op lekkage tot een minimum.

Onweerstaanbaar ontwerp
De Geberit CleanLine douchegoot kan zowel tegen de douchewand als in het midden van de vloer ingebouwd worden. De goot van geborsteld rvs is verkrijgbaar in drie verschillende varianten en twee verschillende lengtes (0,9 of 1,3 meter). Bij het inbouwen is de lengte van CleanLine direct aan te passen aan de afmetingen van de douchevloer. De ingebouwde douchegoot is een open profiel waarin het water wordt opgevangen om in de afvoer te verdwijnen.

Eenvoudig te reinigen
Dit alles zorgt ervoor dat de innovatieve Geberit CleanLine douchegoot ook in een oogwenk weer schoon is. Wie ooit een doorsnee douchegoot heeft schoongemaakt, weet hoeveel vuil zich kan ophopen onder de afdekplaat. De nieuwe Geberit douchegoot rekent op elegante wijze af met deze hygiënekwestie, want er is namelijk geen holle ruimte in de goot. De CleanLine heeft geen verborgen richeltjes of moeilijk bereikbare hoekjes. Bovendien is het afdekplaatje met de geïntegreerde kamvormige haarzeef in een handomdraai te verwijderen en te reinigen.

Bekijk ons assortiment hier!

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws