Een koolmonoxidemelder van Honeywell Home: gemoedsrust voor jou en je gezin

Productnieuws Publicatiedatum: 2 april 2019geschatte leestijd: 3 minuten

Koolmonoxide (afgekort als CO) is levensgevaarlijk: het staat bekend als sluipmoordenaar omdat je het niet ruikt, proeft of ziet. Het giftige gas ontstaat door onvolledige ontbranding. Het kan overal voorkomen waar verbrandingstoestellen, zoals cv-ketels, een gashaard of een geiser, gebruikt worden, bij zowel oude als nieuwe toestellen. Hoe bescherm je je gezin tegen de gevaren van koolmonoxide? Simpel: met een koolmonoxidemelder van Honeywell Home in huis.

Koolmonixide

Audiosignaal als waarschuwing

De CO-melders uit de XC-serie van Honeywell Home detecteren koolmonoxide snel en kunnen hierdoor op tijd waarschuwen. Dat doen de CO-melders door bij detectie een audiosignaal af te geven, precies zoals rookmelders dat doen als ze rook signaleren. Ook is het mogelijk om de koolmonoxidemelders uit te lezen via de Alarm Scan App. Deze app is bedoeld voor professionals, maar als geïnteresseerde huiseigenaar kun je hem downloaden om meer gedetailleerde informatie in te zien over de toestand van de melder. In het geval van een storing of detectie is het mogelijk om gegevens van het incident te downloaden. Zo kan je direct een expert inschakelen om onderzoek te doen. De koolmonoxidemelders en de app van Honeywell Home zijn het ideale middel om zorgen over de veiligheid uit de wereld te helpen en jou en je gezin de zekerheid en gemoedsrust te geven dat alles onder controle is.

koolmonixde melder

Juiste locatie koolmonoxidemelders 

Voor optimale werking is het wel belangrijk dat je de koolmonoxidemelders op de juiste locaties plaatst. Zo is het verstandig om een melder te (laten) installeren in iedere ruimte met een mogelijke CO-bron en in elke ruimte waar jij en je gezin veel tijd doorbrengen, bijvoorbeeld in de woonkamer en slaapkamers. Plaats de melder in een kamer met een verbrandingstoestel indien mogelijk op het plafond, op een tot drie meter afstand van het toestel en niet naast een afzuigkap, ventilatierooster of raam. In kamers zonder CO-bron moet de melder op ‘ademhoogte’ te hangen. Hierbij is het belangrijk dat de melder niet achter gordijnen of meubels hangt.

Geen omkijken naar

Wanneer een koolmonoxidemelder eenmaal op de goede plek geïnstalleerd en getest is, heb je er meestal geen omkijken meer naar. De melders van Honeywell Home vereisen bijvoorbeeld geen onderhoud. Honeywell Home garandeert de juiste werking van zijn CO-melders voor een periode van zeven jaar (XC70) tot tien jaar (XC100D). Hierna is het aan te raden om de melder in zijn geheel te vervangen.

Bovendien zijn de koolmonoxidemelders van Honeywell Home connected te maken door ze te koppelen aan de C2 Wi-Fi Beveiligingscamera. Deze camera herkent het alarm van zowel rook- als koolmonoxidemelders en start met opnemen wanneer hij deze geluiden signaleert. In dit geval ontvang je een pushbericht via de Honeywell Home-app op je smartphone of tablet zodat je direct op de hoogte bent van wat er in je huis gebeurt. Maximaal inzetten op veiligheid? Bekijk dan de veiligheidsproducten van Honeywell Home.

Advertorial: Honeywell

Bekijk ons volledige Honeywell assortiment of kom naar een vestiging bij u in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws