GastBLOG door Linda Keizer: creatief met koppelingen

Algemeen Publicatiedatum: 15 mei 2017geschatte leestijd: 3 minuten

Creatief met koppelingen

Door Linda Keizer (BONFIX B.V.)

Als je inmiddels ruim 3 jaar omgeven bent met de knelfittingen, persfittingen, soldeerfittingen en draadfittingen, dan blijft het leuk om fittingen in het wild te “spotten”. Op dit moment zie je steeds meer creatief gebruikte fittingen: zowel in moderne interieurs, als in winkels en restaurants. Op steeds meer plaatsen kom je ze tegen! Nu valt het mij als “fittinggek” natuurlijk wat sneller op, maar ik kan me voorstellen dat de installateur steeds vaker de leidingen in het zicht mag aansluiten dan een aantal jaar geleden, toen alles uit het zicht en weggewerkt moest worden.

Naast het feit dat roodkoper op dit moment hartstikke hip is, is de industriële look ook niet meer weg te denken uit de woontrends. Leidingwerk, persfittingen en knelfittingen in combinatie met ruw gestucte muren, oude balken en een stoere vloer is helemaal hot! Maar hoe moeilijk is het eigenlijk om deze stijl zelf te maken? Ik zou zeggen: laat je fantasie de vrije loop! Alles kan en alles is te maken van de verschillende soorten fittingen in combinatie met leidingen. Ga je in de badkamer of het toilet aan de slag? Laat de water- en de gasleiding dan even door de installateur controleren.

Ik heb een aantal leuke ideeën met fittingen op een rij gezet:

Wat ik steeds vaker zie in kledingwinkels zijn de kledingrekken gemaakt met roodkoperen buizen die in elkaar zijn gezet met fittingen. Hier kunnen wielen onder worden gezet zodat het geheel ook verrijdbaar is.

Wat heb je hierbij minimaal nodig:
– Aantal meter roodkoperen buis
– 4 T-stukken
– 6 knietjes
– 4 Wielen met bevestiging
en natuurlijk goed gereedschap!

TIP: maak het kledingrek niet te groot i.v.m. het gewicht wat aan de buis komt te hangen, doorhangen zou zonde zijn!

Ander leuk idee! Een lijst van buizen en koppelingen!


Wat heb je hier minimaal voor nodig:
– Aantal meter roodkoperen buis, staalverzinkt kan bij een ander type interieur ook erg mooi zijn!
– 4 knietjes
– Open ringsleutel

Maar ook een kaarsenstandaard behoort tot de mogelijkheden. Zie het voorbeeld hieronder.

Kaarsenstandaard gemaakt van soldeerfittingen, wat heb je nodig:
– Ongeveer 1,5 meter buis
– 4 verloop sokken
– 4 T-stukken
– 4 bochten

Dan nog een voorbeeld van 2 lampen gemaakt door Julias Kriek, deze is voor de gevorderde klussers en creatievelingen onder ons!

Wil je nou zelf iets gaan maken met BONFIX-fittingen? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid naar de winkel gaat. Maak eerst een tekening van wat je wilt gaan maken en vraag jezelf af hoe je het wilt gaan bevestigen. Iedere fitting heeft z’n eigen charme, maar de installatie kan ook tijd kosten wanneer je minder ervaren bent met solderen of wanneer je geen persgereedschap tot je beschikking hebt. In dat geval is een knelfitting de beste fitting om mee te beginnen.

Heb je inspiratie opgedaan? En ga je ook aan de slag met je eigen kledingrek? Ga dan met je boodschappenlijstje naar je dichtstbijzijnde Warmteservice vestiging en stuur een foto van je kunstwerk als je klaar bent naar socialmedia@warmteservice.nl! Wie weet win je je aankoopbedrag terug van de fittingen! Vergeet niet de foto van je kassabon mee te sturen.

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws