Groen verwarmen met pelletkachels

Duurzaam Publicatiedatum: 18 februari 2020geschatte leestijd: 2 minuten

Met grote regelmaat is Groningen in het nieuws met opnieuw een aardbeving veroorzaakt door de gaswinning in Slochteren. De overheid moèt dit nu wel op een serieuze manier gaan oppakken om zo de problemen voor de inwoners van de meest noordelijke provincie van het land niet nog groter te laten worden.

Pelletkachels

Toekomst

Hoe ziet de toekomst eruit? De ontwikkelingen in Groningen zijn namelijk voor iedereen spannend. Enerzijds willen we gebruik blijven maken van aardgas. Anderzijds mogen we de nadelige gevolgen, zoals in Groningen en de uitstoot van een grote hoeveelheid CO2,  niet uit het oog verliezen.

Op overheidsniveau, maar zeker ook in de branche, wordt volop nagedacht om aardgasgebruik terug te dringen en zelfs overbodig te maken. De ontwikkeling van duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen en WTW units, heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Iedereen praat erover. In nieuwbouw komt ‘nul op de meter’ steeds dichterbij en de overheid stimuleert deze ontwikkelingen met hoge subsidies. De investeringen blijven vaak nog behoorlijk hoog. Daarnaast zijn de kennis en mogelijkheden om de oplossingen toe te passen in veel gevallen beperkt. Zeker in de renovatie houdt dat consumenten tegen.

Pelletkachels

Veelal onderbelicht maar qua investering en gebruik een zeer interessante oplossing, zijn de pelletkachels en pelletketels van het merk Artel. Op een milieuvriendelijke manier zorgt de kacheluitvoering, naast het verwarmen van de ruimte, voor sfeer en gezelligheid. Met de ketelvariant wordt de hele woning verwarmd en zelfs van warm water voorzien.

Hoe werkt de pelletkachel?

Een pellethaard werkt op pellets, wat een ander woord is voor korrel. Deze korrels zijn vervaardigd door onder een hoge druk houtsnippers samen te persen. En omdat deze houtsnippers afkomstig zijn van zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie, komt bij verbranding hiervan een minimale hoeveelheid fijnstof en CO2 vrij.

Meer weten over pelletkachels?

Heb je vragen over bovenstaande producten? Mijn collega’s in één van onze 65 vestigingen en op warmteservice.nl staan voor u klaar om u te informeren over de juiste oplossing.

Column: John van Dijk, Rayonmanager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws