Grohe Blue Home: bruiswater uit de kraan

Productnieuws Publicatiedatum: 17 mei 2018geschatte leestijd: 2 minuten

Minder frisdrank, meer water

Hoewel Nederlanders plat water gewoon uit de kraan drinken, grijpen we voor bruiswater meestal nog naar de fles. We kopen in de supermarkt steeds minder gesuikerde frisdranken. De frisdrankindustrie heeft er dus belang bij dat we water uit de fles gaan drinken. En dat gebeurt voor een deel ook: in 2012 dronken Nederlanders gemiddeld 21,8 liter bron- en mineraalwater, in 2016 was dat al 25,7 liter. Die groei zet vast nog even door.

Eerst even dit. Mineraalwater is niet gezonder dan kraanwater. In mineraalwater zit soms veel zout. Ook over bruiswater bestaan misverstanden. Veel mensen – blijkt uit onderzoek van de frisdrankindustrie – denken dat er calorieën in zitten. Op internet lees je dat koolzuur (zuur!) slecht is voor je tanden of dat je er cellulitis van krijgt – allemaal niet waar. Je gaat er hooguit van boeren. Over de CO2-uitstoot hoef je je geen zorgen te maken. Het beetje koolzuurgas in bruiswater is een restproduct uit de industrie.Grohe blue home

Er is dus niets mis met kraanwater, er is niets mis met bruiswater. Als je bedenkt dat je voor één euro een jaar lang elke dag anderhalve liter water per dag uit de kraan kunt drinken, lijkt thuisbruisen dus een lucratief alternatief.

Grohe Blue Home

Nog luxer is het als bruiswater gewoon uit de kraan komt. Grohe is één van de leveranciers van dit soort kranen. Bij de Grohe Blue Home komen de bubbels uit cilinders. De aanschafprijs is even slikken: vanaf 1100 euro. Dat heb je niet in twee jaar terugverdiend. Maar een kraan koop je ook niet voor twee jaar. En het milieuvoordeel begint al op de dag dat je niet meer met de auto naar de supermarkt rijdt om water te kopen dat vaak al honderden kilometers heeft afgelegd, in flessen die meer water en CO2 nodig hebben om gemaakt te worden dan om één liter merkwater te verpakken.

Bron: NRC.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws