Hansgrohe is kampioen in badkamerdesign

Branchenieuws Publicatiedatum: 16 december 2016geschatte leestijd: 2 minuten

Meer dan 400 internationale onderscheidingen

Designprijzen uit de hele wereld en de onderscheidingen voor innovatie vinden met grote regelmaat de weg naar het Zwarte Woud. In de harde concurrentiestrijd sleept Hansgrohe SE jaar in jaar uit internationaal begeerde prijzen in de wacht. En dat is ook goed voor u, want de door onafhankelijke jury’s toegekende prijzen onderstrepen de kwaliteitseisen van de onderneming. Zo won de kranen- en douchefabrikant uit het Zwarte Woud meermaals de ‘Red dot Best of the Best Design Award’, de ‘iF Gold Product Design Award’ en in 2010 ook de ‘Designprijs van de Bondsrepubliek Duitsland’. Dit is de hoogste officiële designonderscheiding in Duitsland en geldt als ‘prijs der prijzen’.

Hansgr39__hac00279_tifohe is iF-designleider in de branche

De ‘iF awards’ van het International Forums Design (iF) behoren wereldwijd tot de belangrijkste keurmerken voor product- en designkwaliteit. Hansgrohe SE behoort regelmatig tot de winnaars van deze competities. Sinds 2008 houdt het onafhankelijke instituut ook een ranking bij, die het succes van de ondernemingen in de design-competitie rond de ‘iF award’ uitdrukt: hier neemt de Hansgrohe SE onder circa 2.000 bedrijven momenteel plaats 10 in. Ze laat daarbij topmerken als Apple, Daimler, Volkswagen en Adidas achter zich en is de nummer één in de sanitairbranche.

Ook de designers zijn top

Beste cijfers van Noord-Amerika tot het Verre Oosten: dat is voor Hansgrohe en Axor de bevestiging voor een consequente koers productinnovatie en design verheffen het comfort en de betekenis van de badkamer. Dat Hansgrohe SE bij de externe creatieve geesten enkel de crème de la crème wil, bevestigde in 2009 de jury van het tijdschrift ‘Euro’: vier van ’s werelds 25 beste designers werken samen met Hansgrohe en Axor. In de actuele ‘iF ranking creative’ staan Tom Schönherr en Andreas Haug op plaats zes. Zij bepalen als ‘Phoenix Design’ sinds jaren het gezicht van het merk Hansgrohe en zijn verreweg het succesvolste Duitse designerteam. Ervaar meer over onze creatieve geesten.

 

Gepubliceerd door: Bernedien Verburg

Bron: https://pro.hansgrohe.nl/3657.htm

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws