Flamco: hoe garandeer je een woning zonder gas genoeg warm water?

Productnieuws Publicatiedatum: 8 mei 2019geschatte leestijd: 3 minuten

Flamco introduceert een zuinige oplossing, deFlexTherm Eco. Dit is een thermisch laadstation. Deze zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor warmwatervoorziening.

Flamco flextherm eco

Met zijn compacte design en efficiënte werking past deFlexTherm Eco in elke woning. Ook is het toestel zeer zuinig (energielabel A+ voor stilstandverliezen).

Warm water tappen zonder gas

Flamco flextherm eco 2

Hoe garandeer je in een woning zonder gasaansluiting voldoende warm tapwater? Flamco introduceert daarvoor een zeer compacte en efficiënte thermische batterij. De FlexTherm Eco werkt door middel van thermische opslag in een Phase Change Material (PCM). Dit materiaal reageert op temperatuurverandering door te smelten of te kristalliseren en daarbij energie op te nemen respectievelijk af te geven. Dankzij dit PCM is er Energie-investeringsaftrek beschikbaar.

Inventieve warmtebatterij Flamco

Flamco flextherm eco 3

De FlexTherm Eco bevat anorganisch zout als PCM. Dit zout wordt elektrisch opgewarmd tot 70 graden Celsius (vloeibaar). Bij een warm tapwater-vraag koelt het zout af en geeft de warmte-energie af aan met water gevulde warmtewisselaars. De FlexTherm Eco 6E levert 12,5 liter warm water per minuut (CW5). Dat is voldoende voor minimaal 170 liter aan warm douchewater.

Veel voordelen

  • Veilig
  • Zuinig en efficiënt
  • Ruimtebesparend
  • Lange levensduur

Het compacte toestel past in elke woning en benodigt slechts een derde van de ruimte die een gemiddelde boiler inneemt. Verder kan de gebruiker oneindig vaak op- en ontladen zonder verlies van rendement. Ook werkt het apparaat snel en efficiënt dankzij de hoge warmteopname en -afgifte en heeft een uiterst gering warmteverlies (27W). Daarnaast is het toestel schoon en milieuvriendelijk doordat het geen gassen verbrandt. Ook bevat het geen geen giftige stoffen, heeft het een lage CO2-uitstoot en is het 100 procent recyclebaar. Ook is de batterij makkelijk te installeren en onderhoudsarm.

Multi-inzetbaar

Flamco flextherm eco 4

De FlexTherm Eco is een unieke oplossing voor met name installateurs en woningbouwcorporaties die nieuwe mogelijkheden zoeken om duurzaam opgewekte energie op te slaan. Die noodzaak groeit omdat het kabinet de salderingsregeling voor zonnepanelen in 2023 wil stoppen.
FlexTherm Ecois geschikt voor nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van woningen, appartementen en utiliteit. Ook past het toestel naadloos in de gasloze woningen. Verder maakt deFlexTherm Eco de energievoorziening in combinatie met bijvoorbeeld PV-panelen (elektriciteit) en een warmtepomp (ruimteverwarming) CO2-neutraal.

Diverse uitvoeringen van Flamco

Flamco flextherm eco 5

Flamco levert de FlexTherm Eco in drie modellen. Naast de standaard versie voor een gemiddeld huishouden (type 6E) is er een kleinere (type 3E) en een grotere versie (type 9E). Alle modellen hebben hetzelfde vermogen (CW5), maar ze verschillen in hoogte en opslagcapaciteit.

Advertorial: Flamco

Bekijk hier ons Flamco assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws