Hoe goed ventileer jij?

Algemeen Publicatiedatum: 8 maart 2017geschatte leestijd: 2 minuten

De tijd dat ventilatie in woningen niet serieus werd genomen is voorbij. Steeds betere isolatie van woningen zorgt ervoor dat goed ventileren steeds belangrijker wordt. Daarnaast is het openzetten van een raam in deze tijd van energie besparen not done. In het kort geeft Itho Daalderop jou wat tips om energiezuinig te ventileren, zodat er een comfortabel en gezond binnenklimaat is.

Veel woningen hebben nog een oude ventilatieunit met wisselstroom hangen. Vervang deze ventilatieunit door een energiezuinig ventilatieunit op gelijkstroom. Dit bespaart per jaar 83% aan energiekosten. Het elektriciteitsverbruik wat overblijft is vergelijkbaar met een wekkerradio.

Ventilatiesystemen worden steeds meer uitgerust met slimme sensoren. Deze sensoren hebben als doel om te ventileren op het moment dat het nodig is. Een CO2 sensor in de woonkamer zorgt ervoor dat er tijdens een feestje met veel mensen in de woonkamer net even wat meer wordt geventileerd dan anders.

Een RV-sensor, zorgt ervoor dat de in een vochtige badkamer net even wat langer nagedraaid wordt. Dit voorkomt optimaal dat er geen schimmels in de badkamer ontstaan. En een PIR, bewegingsensor, in het toilet zorgt ervoor dat er net even wat langer geventileerd wordt. Ventileren wordt een stuk makkelijker hiermee, want je hoeft er eigenlijk niet meer over na te denken, maar er is wel een gezond luchtkwaliteit in de woning. En van gemak houden we allemaal!

Bijkomend voordeel: goede ventilatie voorkomt huismijt en schimmel.

Bekijk hier de uitleg over de alles-in-1 ventilatiebox van onze Mika:

Hoe goed ventileer jij? Laat dit hieronder weten :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws