Hoe los je veel voorkomende problemen op tijdens een badkamerrenovatie?

Algemeen Publicatiedatum: 12 oktober 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Tijdens het renoveren van de badkamer loop je vaak tegen wat problemen aan. Je wilt bijvoorbeeld het toilet op een andere plaats of je wilt de tegelvloer ophogen maar het is niet te doen om het afvoerputje weg te breken. Hoe los je dit op?

Probleem 1: er moet een toilet worden geplaatst, terwijl er geen ruimte is voor een afvoer

Een Sanibroyeur fecaliënvermaler is de oplossing. De vermaler wordt achter het toilet geplaatst, waarmee de fecaliën worden fijngemalen en via een dunne afvoerbuis (32 mm) worden afgevoerd.

Probleem 2: de waterdruk is te laag, zodat de nieuwe combiketel het gewenste CW-klasse niveau niet bereikt, met als gevolg dat onze nieuwe stortdouche niet naar behoren werkt

Een te lage waterdruk kan voor een groot deel worden opgevangen door het installeren van een drukverhogingspomp. De pomp dient direct na de watermeter geïnstalleerd te worden en is een voordelige manier om de druk tussen de 0,5 en 0,75 bar te verhogen.

Probleem 3: er moet een nieuwe tegelvloer over de bestaande vloer worden gelegd, maar het is niet te doen om het huidige doucheputje weg te breken en te verhogen

Een handige probleemoplosser hiervoor is de Aquaberg renovatieput. De renovatieput wordt slechts 10 mm hoger en is daardoor vrijwel altijd een passende oplossing voor de nieuwe tegelvloer.

Probleem 4: ik wil de indeling van mijn badkamer aanpassen. Kan dat eenvoudig?

Een ander probleem kan de verandering van de indeling van de badkamer zijn. In de nieuwe situatie wordt bijvoorbeeld een bad geplaatst. Dit kan ten koste gaan van het toilet dat verplaatst zal moeten worden. Als oplossing heeft Geberit hiervoor complete droogbouwsystemen. Dit GisEasy systeem bestaat uit kant en klare voorgemonteerde installatiewanden (in diverse afmetingen) waarmee een complete badkamer ingericht kan worden. Al het leidingwerk is vervolgens weggewerkt achter de voorzetwand.

Meer informatie? Chat met ons via warmteservice.nl of ga langs bij één van onze 55 vestigingen!

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws