Hoe plaats ik een buitenkeuken met uitbreiding van elektra aansluitingen?

Algemeen Publicatiedatum: 19 april 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Geweldig, de tuin is aangepakt en dan wil je de buitenkeuken voorzien van elektrische aansluitingen voor bijvoorbeeld een elektrische oven, koelbox en stroom voor de frituurplan. Heb je nog een oude groepenkast met porseleinen zekeringen? Dan is het misschien een goed moment om een compleet nieuwe en moderne groepenkast aan te leggen!

Tegenwoordig moeten alle stopcontacten verplicht beveiligd worden door een aardlekschakelaar. Het is zeker niet verstandig om alles achter één aardlekschakelaar te plaatsen, omdat dan bij uitschakeling de gehele installatie spanningsloos raakt. Er mogen maximaal 4 groepen worden geplaatst achter één aardlekschakelaar. Je moet zeker op minimaal 2 aardlekschakelaars rekenen. Ook als er in de toekomst uitbreiding plaats gaat vinden van apparaten met een hoog stroomverbruik, zorg er altijd voor dat er genoeg ruimte is voor extra aardlekschakelaars en installatieautomaten.

Fornuisgroep

Wil je elektrisch koken met een inductiekookplaat? Dan kan je deze niet zomaar aansluiten op een gewone groep. Een elektrische kookplaat heeft veel meer vermogen dan de maximale capaciteit van 1 groep, hiervoor is een speciale groep voor ontwikkeld; de kookgroep (fornuisgroep) .

1-fase of 3-fase groepenkast

Als je een nieuwe groepenkast gaat kopen dan moet je een keuze maken tussen een 1-fase en een 3-fase groepenkast. In de meeste huizen zit een 1-fase groepenkast. Een 3-fase groepenkast heeft krachtstroom voor bijvoorbeeld zware machines en zware ovens.

Bekijk ons assortiment Gacia groepenkasten hier!

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij één van onze 54 vestigingen!

Eén reactie op “Hoe plaats ik een buitenkeuken met uitbreiding van elektra aansluitingen?”

  1. Vincent Rondwijk schreef:

    Bedankt voor het delen van deze tips voor het plaatsen van een buitenkeuken. Ik ben zelf aan het uitzoeken hoe ik dit ga doen met het aansluiten van apparaten. Ik ga in ieder geval even advies vragen aan iemand die meer weet van groepenkasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws