Honeywell introduceert Lyric W1 Wifi waterlekkage- en vorstdetector

Productnieuws Publicatiedatum: 13 juni 2017geschatte leestijd: 3 minuten

Honeywell introduceert een nieuwe toevoeging aan zijn Lyric™-lijn van connected-home-producten: de Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector.

Dit apparaat geeft bewoners direct notificaties op hun smartphone over eventuele waterlekkage, bevroren leidingen en hoge luchtvochtigheid in huis. Het product werkt op batterijen die tot drie jaar meegaan, en is aan te sluiten op bluetooth en wifi. Voor installateurs is het een eenvoudig te installeren product waarmee ze klanten gemoedsrust bieden.

In Nederland is waterschade de meest gemelde vorm van schade: bijna twee op de vijf Nederlanders hebben hier weleens mee te maken gehad. Dat blijkt uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van ASR. Martin Roozendaal, marketingcommunicatiemanager bij Honeywell: “Een gesprongen waterleiding kan leiden tot schade oplopend tot duizenden euro’s. De Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector is een toevoeging aan ons portfolio waarmee installateurs meerdere slimme producten kunnen aanbieden. Het product verzekert bewoners ervan dat ze snel geïnformeerd worden als zich een lekkage voordoet– of ze nu thuis zijn of niet.” Het beperken van de tijd dat het kost om op dit soort situaties te reageren, beperkt ook de eventuele schade, stress en kosten waar zoveel huiseigenaren het gehele jaar door mee te maken kunnen krijgen.

  • Honeywells nieuwe Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector is ontworpen om onverwacht hoge kosten en onvoorziene schade voor gebruikers te helpen voorkomen.
  • De Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector houdt vorstomstandigheden en ophanden zijnde vochtproblemen in de gaten met ingebouwde sensoren die de binnentemperatuur en luchtvochtigheid bijhouden. De detector is voorzien van een 1,2 meter lange sensorkabel voor plaatsing rondom leidingen en over vloeren, kieren en andere plekken waar meer risico is op waterschade. Om het detectiegebied te vergroten, kunnen extra kabels toegevoegd worden tot een lengte van 150 meter.
  • De luide sirene van 100 dB waarschuwt gebruikers wanneer die thuis zijn direct bij lekkages en vorstomstandigheden. Ook via de Lyric-app voor smartphone en tablet worden notificaties verstuurd, zodat gebruikers direct een waarschuwing ontvangen wanneer ze niet thuis zijn. Zo kunnen ze de hulp inschakelen van familie of vrienden die mogelijk dichterbij hun huis zijn.
  • De Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector is een one-box-oplossing die direct te verbinden is met het wifinetwerk; een aparte hub is niet nodig. Daardoor is het product eenvoudig en binnen enkele minuten te installeren. De Lyric-app begeleidt installateurs door het eenvoudige set-upproces. De detector werkt op batterijen, zodat het apparaat overal in huis geplaatst kan worden. Bovendien houdt dit het onderhoud voor gebruikers eenvoudig: zij krijgen zelfs een melding wanneer de batterij aan vervanging toe is.
  • Het apparaat is bovendien compatibel met IFTTT.
  • De Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector is een toevoeging op Honeywells Lyric-connected platform. Samen met de Lyric T6-thermostaat biedt Honeywell installateurs een breed assortiment aan oplossingen om woningen slimmer te maken. Dat biedt consumenten meer controle, meer comfort en meer energiebesparing. Voor installateurs betekent dit bovendien een waardevol extra contactmoment voor de verkoop van andere smarthomeproducten.

Bekijk de Lyric W1 Wifi waterlekkage- en vorstdetector hier.

Bron: Verwarming.nl

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws