Nieuw: Geberit DuoFresh module

Productnieuws Publicatiedatum: 5 juli 2019geschatte leestijd: 3 minuten

Iedereen kan nu genieten van frisse lucht!

Naast nieuwe toiletten kunnen nu ook bestaande toiletten voorzien worden van geurzuivering door middel van de Geberit DuoFresh module.

Gebrit Duofresh

Of je nu een bestaand toilet hebt of een nieuw toilet aan het installeren bent, iedereen kan vanaf nu genieten van frisse lucht op het toilet. Waar eerst de geurzuivering onderdeel was van het inbouwreservoir, is het nu een losse module die in de Sigma-inbouwreservoirs past. Bestaande toiletten kunnen middels deze losse module nu ook voorzien worden van geurzuivering. Goed nieuws voor mensen die ook frisse lucht in en rondom het toilet willen, maar geen verbouwing wensen.

Vieze geuren rond je toilet wil je het liefst vermijden. Het in 2011 geïntroduceerde Geberit DuoFresh inbouwreservoir neutraliseert vieze luchtjes direct bij de bron. Echter gebruikers van een bestaand toilet konden tot nu toe niet genieten van dit voordeel. Met de nieuwe Geberit DuoFresh module kunnen vanaf heden nieuwe én bestaande toiletten voorzien worden van geurafzuiging. De losse DuoFresh module past namelijk ook in vrijwel alle reeds ingebouwde Sigma-inbouwreservoirs. Naast een luchtfilter beschikt het element ook over een oriëntatielichtje en een ingebouwde toiletstickhouder voor fris water bij elke spoeling.

Er is veel vraag naar het neutraliseren van vieze luchtjes op het toilet middels een geïntegreerd systeem. Reden voor Geberit om een nieuw geurzuiveringssysteem te ontwikkelen. Zowel geschikt voor kleinschalige en grote projecten in nieuwbouw als renovatie en voor inbouw achteraf.

Hoe werkt de DuoFresh module?

De Geberit DuoFresh module verwijdert onaangename geuren direct uit de toiletpot. Via de spoelbuis en het bodemventiel zuigt de DuoFresh module de vieze lucht aan. Deze wordt geneutraliseerd in het keramisch filter en vervolgens terug de toiletruimte ingeleid via de bedieningsplaat. Een naderingssensor regelt automatisch het in- en uitschakelen van deze geurzuivering. En dat niet alleen: ook een LED-oriëntatielampje achter de bedieningsplaat, die voor subtiele verlichting tijdens de nachtelijke gang naar het toilet zorgt, werkt op deze sensor. Via een app is dit individueel instelbaar. De Geberit DuoFresh module geeft tevens heerlijk fris water bij elke spoeling; achter de bedieningsplaat is onzichtbaar een toiletstickhouder geïntegreerd, waarin een DuoFresh stick geplaatst kan worden voor een hygiënische en frisse spoeling.

Hoe bouw je de DuoFresh module in?

Een technische voorwaarde voor de inbouw bij een bestaand toilet is de aanwezigheid van een Geberit Sigma inbouwreservoir – Sigma 12 cm (vanaf bouwjaar 2008) of Sigma 8 cm (vanaf bouwjaar 2016). Het installeren verloopt heel eenvoudig volgens een uitgekiend concept. De enige vereiste is dat er een netspanningsaansluiting van 230 V beschikbaar is. Behalve de transformator zijn alle componenten te installeren via de bedieningsopening van het reservoir. De transformator wordt elders geplaatst – in een elektra-inbouwdoos of bijvoorbeeld achter het closet met een spatwaterdichte kabellasdoos. De Geberit DuoFresh module is te combineren met de Sigma bedieningsplaten voorzien van druktoetsen in de series Sigma01,-10, -20, -21, -30 en -50.

Hoe onderhoud je de DuoFresh module?

2019-Bathroom-06-G1-Geberit-DuoFresh-module

De eindgebruiker kan zelf heel eenvoudig de bedieningsplaat openschuiven. Achter de plaat bevindt zich het keramische filter, welke door de gebruiker gemakkelijk zelf vervangen kan worden. Ook de toiletstickhouder is toegankelijk als de bedieningsplaat opengeschoven is. Zowel het keramische filter als de DuoFresh sticks zijn in de Geberit webshop of bij de installateur te bestellen.

Persbericht: Gebrit

Bekijk ons Gebrit assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws