Inventum Ecolution® ventilatiewarmtepompen

Branchenieuws Publicatiedatum: 19 juni 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Energiebesparende toepassingen voor bestaande bouw en nieuwbouw.

De Ecolution® ventilatiewarmtepompen Combi 50 en Solo CV zijn een doorbraak in energiebesparing. De Ecolution® VWP’s leveren de basislast, de naverwarmer (bv. de hr-ketel) het piekvermogen. Als bronwarmte gebruikt de Ecolution® de warme ventilatielucht uit de woning. De Ecolution® is te combineren met ieder merk cv-ketel en is toepasbaar in zowel bestaande bouw als nieuwbouw.

De Ecolution® Combi 50 of Solo CV komt in plaats van de mechanische ventilatiebox en vormt samen met de hr-ketel een hybride installatie. Er kunnen door de Ecolution® meerdere functies worden uitgevoerd. De Solo CV draagt zorg voor het mechanisch ventileren en levert
d.m.v. de warmtepompfunctie warmte voor het verwarmingssysteem.

De Combi 50 ventileert mechanisch, levert warmte voor de cv en draagt bij aan het opwekken van warm tapwater. Deze unieke producten zijn toepasbaar in de bestaande bouw en nieuwbouw.

Principe
Veel woningen zijn uitgevoerd met natuurlijke luchttoevoer via roosters in ramen of gevels. Via de ronde afzuigventielen in keuken, toilet en badkamer wordt vervuilde en vochtige lucht afgezogen door een MV-box (mechanische ventilatiebox). Deze MV-box voert vervuilde maar tevens warme lucht de woning uit, dit heet ventilatie type C. Dat deze MV-box vervuilde en vochtige lucht afvoert is logisch, maar dat daarmee warmte verloren gaat is zonde. De Ecolution® wint deze warmte terug d.m.v. de warmtepomp en waardeert deze op tot maximaal 50 graden, om het vervolgens weer af te staan aan het verwarmingssysteem of aan het warme water. Onze woningen worden 24 uur per dag geventileerd, dus kunnen wij continu warmte terugwinnen en efficiënt hergebruiken. Bovendien draagt juist ventileren ook bij aan een gezond binnenmilieu.

Samen sterker
De volledige verwarming van de woning is met de Ecolution® niet te realiseren. Daarom werkt hij altijd samen met een naverwarmer, vaak een hr-ketel. De Ecolution® zorgt voor het continu leveren van de basislast, de hr-ketel voor het bijspringen tijdens piekmomenten. De Ecolution® is volledig toegespitst op de Nederlandse woningsituaties en gebruikelijke installatietechnieken.

Energie besparen
De Ecolution® zorgt direct voor energiebesparing. Uw gasverbruik zal dalen met 35 tot 50%, daartegenover wordt er wel wat meer elektriciteit verbruikt. Per saldo bespaart u energie en kosten. Met de oplopende energieprijzen zal uw voordeel de komende jaren alleen maar hoger worden.

Bekijk ons assortiment hier!

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws