Itho Daalderop Spider en Green Energy Smartboiler genomineerd voor VSK Awards

Branchenieuws Publicatiedatum: 28 december 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Het Itho Daalderop Spider-klimaatsysteem en de Green Energy Smartboiler zijn genomineerd voor de VSK Awards 2018 in de categorie Digitaal & Slim.

De slimme Spider-klimaatthermostaat stuurt ook de ventilatie, tapwater en elektrische apparatuur aan. Recent kwamen daar een aantal Safety-sensoren voor een optimale veiligheid bij. Ook op het gebied van sturing en monitoring is het systeem doorontwikkeld. Prestaties worden op parameters gestuurd. De fabrikant, gebruiker en installateur hebben allemaal een eigen platform om storingsmeldingen en onderhoud bij te houden. Volgens de jury een mooi voorbeeld van de volgende fase van slimme regeltechniek: sturen op prestatie.

De Green Energy Smartboiler is een slimme elektrische tapwaterboiler die zelflerend is en zijn opwarming aanpast aan het gedrag van de gebruiker. Dat bespaart tot wel 12% energie in vergelijking met een normale elektrische boiler. De overcapaciteit aan duurzame energie op het net wordt gebruikt om tussentijds te verwarmen. Het verbruik is te monitoren met de Smartboiler App, waarmee ook een aantal functionaliteiten bediend kunnen worden. Volgens de jury een vernuftige vernieuwing van de klassieke boiler, met een slimme kijk op nieuwe techniek en gebruikersgedrag en een innovatief antwoord op de vraag naar opslag voor primaire reserves

VSK Awards
De VSK Awards worden 6 februari uitgereikt tijdens de installatievakbeurs VSK en zijn erkenningen voor innovaties en initiatieven in de installatiebranche. In totaal zijn er twaalf nominaties in vier categorieën genomineerd. Tot 3 februari kan er door het publiek gestemd worden voor de publieksprijs via deze link. De beurs vindt van 6 tot en met 9 februari plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer info op www.vsk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws