Klussen in het voorjaar

Productnieuws Publicatiedatum: 24 mei 2019geschatte leestijd: 3 minuten

Het is weer lente en alles groeit en bloeit. De dagen worden langer en de temperatuur gaat omhoog. Om straks ongestoord van het mooie weer te genieten, is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Het begin van de lente is de beste tijd om klussen om het huis op te pakken. Denk aan het installeren van zonnepanelen, het verhelpen of voorkomen van lekkages in de dakbedekking én het schoonmaken en repareren van de dakgoten.

Klussen 1

De lente is bij uitstek de tijd voor klussen en daarom ook om de dakgoten te onderhouden. Gedurende het jaar kan er veel viezigheid in terechtkomen: bladeren, takjes, mos en vuil zijn vaak de grootste boosdoeners. Hierdoor kan het water op het dak blijven liggen,  kunnen de goten overstromen, met in het ergste geval lekkages tot gevolg. Om dit alles te voorkomen is het dus goed om minimaal eenmaal per jaar de dakgoten schoon te maken.

klussen 2

Om het schoonmaken van de dakgoten te vereenvoudigen en om verstoppingen in de regenpijp te voorkomen is een bladafscheider feitelijk onmisbaar. Het is een handig tussenstuk die er voor zorgt dat er geen vuil in de afvoer terecht komt. Door middel van een soort filter wordt namelijk alle vervuiling afgestoten, en wordt enkel het regenwater doorgelaten. Hiermee wordt overtollige vervuiling in de dakgoot en regenpijp voorkomen wat aanzienlijk veel verstoppingen en overlast scheelt! Een andere oplossing voor blad in de regenpijp is een boldraadrooster. Het boldraadrooster wordt bij de instroom van de regenpijp geplaatst, waarna al het blad wordt tegengehouden. Ook deze hebben wij in ons assortiment.

Repareer het dak als het droog is!

Dit is een bekende uitspraak en in figuurlijke zin op vele manieren uit te leggen. Maar letterlijk gezien klopt het natuurlijk wel. Tijdens een natte en koude winter wordt veel van het dak en de dakgoten gevraagd. Zeker wanneer het jaarlijkse onderhoud niet wordt uitgevoerd en ook nog eens een lange, warme zomer volgt. Er kunnen bijvoorbeeld scheurtjes ontstaan in de dakbedekking of solderingen van de zinken goot loslaten. Griffon heeft met haar HBS-200 assortiment een productenlijn ontwikkeld welke uitermate geschikt is om (nood)reparaties mee uit te voeren.

klussen Griffon

Mocht de tape of het vloeibare rubber van Griffon niet meer het gewenste resultaat opleveren dan zit er niets anders op dan tot vervanging over te gaan. Hierbij is het handig om te weten dat op wamteservice.nl een zinkmaatwerk tool (www.warmteservice.nl/zink) beschikbaar is waarmee u snel en eenvoudig een offerteaanvraag kan doen voor ‘zinkwerk op maat’.

Stel de grondige aanpak van de klussen om het huis niet uit. Want voor u het weet blijft het water op het dak liggen en stroomt het op ongewenste plaatsen naar beneden of lekt het door het dak. En als dat gebeurt bent u nog veel verder van huis. Aan de slag dus!

Klussen John van DIjk

Heeft u advies nodig of vragen over een van onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice via warmteservice.nl, telefonisch via 088-56 00 560. Of loop binnen bij een van onze 61 vestigingen.

Auteur: John van Dijk Rayonmanager Warmteservice

Bekijk hier ons dakdekking assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws