Kosten besparen én duurzaam wonen? Er kan meer dan je denkt!

Branchenieuws Publicatiedatum: 19 juni 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Een energierekening van 0 euro? Dat kan! Maar ook als u de lat minder hoog legt valt er genoeg te besparen op energie. Voor elke woning en elk budget is er een slimme oplossing.

100% duurzaam

Ben je bezig met een nieuwbouwwoning of grote verbouwing? Dan is dit hét moment om een duurzame totaaloplossing te overwegen voor een energieneutrale woning! Waarvoor je kiest, hangt af van factoren als het beschikbare budget, het bouwontwerp en jouw wensen. Kies je bijvoorbeeld voor een all-electric warmtepomp, dan heb je geen gasaansluiting meer nodig. Combineer je deze met zonne-energie, dan is een energieneutrale oplossing mogelijk, waarbij je gebruik maakt van jouw zelf opgewekte groene stroom. Voor de aanschaf van een warmtepomp en een zonneboiler kun je subsidie krijgen en vaak ook voor isolatiemaatregelen.

Verduurzamen
Gasloos verwarmen is niet voor iedere situatie optimaal. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een ‘hybride’ oplossing, waarbij ze de (bestaande) HR-ketel combineren met een duurzaam systeem, zoals een warmtepomp. Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht of uit ventilatielucht en presteert optimaal in combinatie met goede isolatie en vloerverwarming of lage-temperatuur-radiatoren. Met zonnepanelen kun je zelf groene stroom opwekken, waarop onder andere de warmtepomp kan draaien. En kies je voor een zonneboiler, dan wordt zo’n 60% van al het warme water dat je gebruikt duurzaam, zonder gas verwarmd.

Energie besparen met de nieuwe generatie HR-toestellen
Ligt een duurzame installatie niet voor de hand, dan kun je nog steeds veel energie besparen. Met de nieuwste generatie hoogrendementsketels investeer je niet alleen in comfort en milieu, je bespaart ook op jouw maandelijkse energierekening. Bijna de helft van de energierekening bestaat uit kosten voor verwarming. Een energiezuinige ketel loont dus, helemaal als je jouw woning eerst goed isoleert. De meeste ketels kunnen worden aangesloten op een slimme thermostaat die actief helpt om verder te besparen op jouw energieverbruik.
Wilt u weten wat in uw situatie de mogelijkheden zijn om kosten te besparen of duurzaam te wonen? Doe dan in vijf minuten de online Energie Bespaarscan.

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws