Lager, reukloos en eenvoudig te reinigen: Viega Advantix

Branchenieuws Publicatiedatum: 1 februari 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Het bekende Viega Advantix-programma afvoeroplossingen is uitgebreid met een nieuwe, gepatenteerde sifon.  Door de geringe inbouwhoogte leent deze zich bij uitstek voor toepassing in inloopdouches. De geringe hoogte wordt gecombineerd met een effectieve bescherming tegen rioolluchten.

Door de populariteit van inloopdouches worden ook de oplossingen die hiervoor worden geboden steeds opvallender. Het gaat daarbij niet alleen om esthetiek maar ook om de afvoertechniek. Viega geeft met de nieuwe Advantix-sifon daar een goed voorbeeld van. De zeer vlakke afvoeroplossing werkt storingsvrij en de doordachte sifontechniek biedt effectief bescherming tegen stankoverlast.

De nieuwe sifon wordt geleverd met een inbouwhoogte vanaf 70 mm. Om ook bij de geringe hoogte voldoende waterslot te bieden, wordt een geavanceerde hydrauliek in de afvoerbehuizing toegepast.

Het belangrijke bodemdeel dat het waterslot bevat, wordt na de montage 90 graden gedraaid en via de dompelbuis in deze stand gefixeerd. Hierdoor wordt het wegstromende water in een speciaal, hoger vormdeel van het verbindingsstuk gevoerd. Het water dat door de afvoer stroomt, maakt daarmee dus gebruik van de bouwhoogte van de binnenbehuizing.

Het volledig uitneembare sifon kan in Advantix douchegoten worden geïntegreerd in een vloeropbouw met slechts 70 mm hoogte. Daarbij blijft een afvoercapaciteit van 0,4 l/s gegarandeerd. Dat volstaat ruimschoots voor wellnessdouches die door hun Eco-, Smart-, Jet- of Joy-technologie een gemiddelde watercapaciteit van 0,1 tot 0,2 l/s hebben. Tegelijkertijd blijft voldoende waterslot in de afvoer om zelfs bij onderdruk in het afvoersysteem bescherming te bieden tegen ongewenste luchtjes.

Bekijk ons assortiment hier!

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws