Maak kennis met de energie-efficiënte paneelradiatoren van Radson

Productnieuws Publicatiedatum: 4 februari 2020geschatte leestijd: 2 minuten

In de renovatiemarkt spelen paneelradiatoren nog steeds een grote rol als het gaat om duurzaam en energie-efficiënt verwarmen. Maar ook bij de zoektocht in nieuwbouw naar een energiezuinige combinatie van bijvoorbeeld een hoogrendementsketel of hybride bron. Daar zorgt de vertrouwde paneelradiator voor optimaal warmtecomfort.

Bij veel bouw- of verbouwprojecten is men namelijk technisch hetzij financieel nog niet voorbereid op een volledig groene energiebron die het vereiste warmtecomfort door installatie van vloerverwarming met ultra lage temperaturen ( 35/30 ͦ) kan realiseren. Een installatie met ‘middel-lage’ temperaturen (aanvoer van 55 ͦof 60 ͦ) past budgettair dan beter bij het bouwplannen. Dit is met een goede verwarmingsbron en paneelradiatoren dé optimale mix voor hoog warmtecomfort én besparing van energie.

Design radiator

De snelle opwarmtijd, efficiënte afgifte van warmte en installatiegemak door 8 aansluitmogelijkheden zijn al jaren bewezen voordelen van Radson paneelradiatoren. De volledig vlakke of strak geprofileerde voorplaten van de Radson paneelradiatoren anno 2020 zijn daarnaast een aankleding van elk interieur. Met een breed assortiment modellen en uitvoeringen in ruim 70 RAL en metallic kleuren is er voor ieder interieurdesign een paneelradiator ‘op maat’ leverbaar. Van in het oog springend kleurrijk tot sober minimalistisch.

Paneelradiatoren

Elektrische paneelradiatoren

Bij veel bouw- en verbouwplannen wordt steeds kritischer en (terecht) veeleisender gekeken naar de energietransitie van onder andere gas naar elektra. Als innovatief marktleider zijn daarom vrijwel alle Radson vlakke paneelradiatoren in een elektrische uitvoering leverbaar.

Paneelradiatoren inregelen

De ketting is zo sterk als z’n zwakste schakel’, waarmee we het belang van goed afgestelde radiatoren willen benadrukken. In ruim 85% van de Nederlandse huizen is een deel van de cv-installatie namelijk niet of niet goed ingeregeld. Dat is verspilling van, al dan niet duurzaam opgewekte, energie. Om dat te voorkomen stimuleert de overheid het energiezuinig af laten stellen van de cv-installatie (zie Subsidie Energiebesparing Eigen Huis, SEEH). Radson helpt daarbij zowel de installateur als de consument door op elke paneelradiator een aanduiding te voorzien met de Kv-waarden die zorgen voor hydraulisch evenwicht in de installatie, optimaal warmtecomfort en besparing van energie.

Bekijk ons complete assortiment Radson radiatoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws