Viega Megapress nu ook leverbaar met vlambuis-aansluiting

Productnieuws Publicatiedatum: 24 januari 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Na de recente uitbreiding van het systeem met een inpersaansluiting is het Megapress-systeem nu ook voor vlambuis-aansluitingen leverbaar. Daarmee is het de eerste persverbinding voor stalen buizen met buitendiameter van 44,5 mm en 57,0 mm.

Ideaal voor renovatie

De nieuwe vlambuisaansluiting biedt met name uitkomst bij het renoveren van installaties, waarbij de installateur geconfronteerd wordt met traditionele vlam-buizen. Jarenlang werd deze dunnere buis ingezet als goedkoper alternatief voor stalen buizen in schroefdraadkwaliteit, onder meer in verwarmings- en koelsystemen, maar ook in persluchtsystemen, ketelinstallaties en installaties voor technische gassen.

Bij de renovatie van deze installaties is het lassen een kostbare, tijdrovende en gevaarlijke zaak. Bovendien is het lassen niet het specialisme van de installateur. Speciale draadfittingen zijn daarnaast door de geringe wanddikte van de vlambuis lastig of niet te realiseren. De speciale Megapress-vlambuisaansluiting biedt dan uitkomst. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Megapress-overgangstukken met buitendraad en 1½ inch en 2 inch Megapress-verloopsok. De aansluitingen zijn voorzien van Viega opdruk en een symbool dat duidelijk maakt dat de fitting niet geschikt is voor drinkwatertoepassingen.

Vertrouwde Megapress-kwaliteit

De nieuwste uitbreiding op het Megapress-programma wordt geleverd met buis- en draadovergang en laat zich even snel en simpel verwerken als andere Viega fittingen. Er kan dan ook gebruik worden gemaakt van het vertrouwde gereedschap. De bestaande 1½- en 2-inch persringen zijn hiervoor voldoende. Voor de diameter 57,0 mm / 60,3 mm kan gebruik worden gemaakt van de 2-inch persring en voor de diameter 44,5 mm / 48,3 mm de 1 ½-inch persring. De verwerking is daarbij even simpel als vertrouwd: afkorten, ontbramen, insteekdiepte markeren, insteken en persen. Na het persen wordt alleen nog de controlesticker verwijderd zodat direct duidelijk is dat de fitting is geperst.

Met de nieuwe aansluiting is de installateur ook verzekerd van de vertrouwde veiligheid van het SC-Contur. Dat betekent: niet geperst = niet dicht. Een betere en praktischer vorm van veiligheid is niet denkbaar. Net als andere Megapress-fittingen is ook de vlambuisaansluiting voorzien van zink-nikkel-coating: daarmee is de corrosiebestendigheid van de fitting gegarandeerd.

Vraag in een Warmteservice vestiging naar de mogelijkheden.

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws