Nefit legt uit waarom de branders zo lang op zich laten wachten

Branchenieuws Publicatiedatum: 20 mei 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Er is een tekort aan Nefit TopLine branders. Door de recente berichtgeving in de media is de vraag veel groter dan voorzien. Nefit biedt haar oprechte excuses aan voor het ongemak. Ondertussen spaart het bedrijf kosten noch moeite om de druk op de partners zoveel mogelijk weg te nemen.

Waarom de branders zo lang op zich laten wachten

De branderset bestaat uit verschillende onderdelen die door maar liefst 27 verschillende leveranciers voor Nefit worden geproduceerd. De Japanse toeleverancier van het belangrijkste onderdeel, de brandersteen, kan op dit moment niet aan de sterk toegenomen vraag voldoen. Nefit heeft daarom maatregelen genomen:

1. Nefit vliegt de branderstenen rechtstreeks in vanuit Japan, in plaats van transport over zee dat veel langer duurt. Dit doen ze sinds januari.

2. Nefit heeft bij de leverancier bedongen dat er een extra productielijn is opgezet. Het kost meer tijd dan Nefit wil, maar vanaf eind mei wordt de productie verdubbeld.

Alle branders naar de installateurs

Om te zorgen dat jij zo snel mogelijk jouw klanten verder kunt helpen, zet Nefit vanaf nu álle beschikbare branders in voor de vervanging van oude branders. Ook de branders die eigenlijk bestemd waren voor de productie van nieuwe ketels. Het gevolg hiervan is dat we voorlopig géén nieuwe TopLine-toestellen van 25/30 en 45 kW zullen kunnen produceren. In ieder geval tot de achterstand in de levering van branders helemaal is ingelopen. Dit doen we niet graag, maar de markt staat erom te springen: we vinden dat elke brander die nu niet naar de installateur gaat, er een teveel is. TrendLine AquaPower Plus en de Nefit 9000i zijn uitstekende alternatieven. Ook de 50, 70 en 100 kW TopLines blijven gewoon leverbaar.

Met al deze maatregelen hoopt Nefit dat jij binnenkort verbetering merkt. Maar houd er bij de onderhoudsplanning rekening mee dat het nog enkele maanden duurt voor de ontstane leverachterstand zal zijn ingelopen.

Voor meer informatie verwijst Nefit jou graag deze pagina. Deze pagina wordt altijd voorzien van nieuwe informatie omtrent de de vervanging.

 

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws