Nieuw bij Warmteservice: AEG waterontharders

Productnieuws Publicatiedatum: 6 februari 2019geschatte leestijd: 3 minuten

Krijg meer met AEG waterontharders – Voor écht zacht water
Kalk zet zich van nature overal af waar water stroomt. Uw sanitair in badkamer, keuken en toilet hebben hieronder te lijden en dienen met regelmaat ontkalkt te worden.  Ons standaard leidingwater bevat in heel veel gebieden een hoge concentratie kalk.

AEG introduceert een nieuwe lijn waterontharders op basis van ionenuitwisseling. Het inkomende harde leidingwaterwater wordt door een tank met hars geleid waarin calcium (kalk) en magnesium volledig worden afgestoten met als resultaat écht zacht water.

Wat een AEG waterontharder voor jou kan betekenen

waterontharder-ontkalking-nocalc
Onbehandeld leidingwater bevat hoge concentraties kalk

Onbehandeld leidingwater bevat hoge concentraties kalk en zorgt voor aanslag op uw kranen, leidingen en sanitair. Met als gevolg dat de levensduur van uw huishoudelijke apparaten vermindert. De kalkaanslag is zeer hardnekkig en het verwijderen is arbeidsintensief.

AEG maakt het verschil

Zodra de harstank is verzadigd met calcium en magnesium moet er geregenereerd worden en hier maken de AEG waterontharders het verschil. Dankzij een revolutionair sturingsalgoritme beschikt u namelijk over het zuinigste toestel qua water- en zoutverbruik. Uw installatie is computergestuurd en gaat zich – volledig automatisch – optimaal afstemmen op uw persoonlijk verbruik. Het zout- en waterverbruik zal per regeneratie tot een minimum beperkt worden en dit resulteert in een besparing van 30% tot 40% op het zout- en waterverbruik vergeleken met standaard waterontharders.

Beter voor huid en haar

Zacht water helpt om droge huid en irritaties te voorkomen. Dit is dermatologisch getest!
Het residu van zeep en mineralen dat ontstaat bij het gebruik van hard water slaat neer op je huid en verstopt je poriën, waardoor veel mensen huidproblemen kennen als een droge huid, jeuk of andere huidirritaties. Kalkhoudend water laat eveneens een laagje klak op je haren achter wat resulteert in dof en stug haar. Met zacht water heb je dit probleem niet, en heb je zelfs geen crèmespoeling en/of conditioner meer nodig. Je haar behoudt zijn natuurlijke glans en soepelheid.

Water smaakt beter

Onthard water kan je zonder enig probleem drinken. De smaak van zacht water is anders dan gewoon water maar wordt door het merendeel van de mensen als beter ervaren. Dit is uiteraard onderhevig aan een persoonlijke voorkeur.

 Besparing op energieverbruik

De afwezigheid van kalkaanslag op de warmte-elementen van je wasmachine, boiler of waterkoker zorgt voor een optimale werking van het toestel waardoor energie zal worden bespaart. Hoeveel energie je kunt besparen met een AEG waterontharder hangt af van de inkomende waterhardheid en het warm waterverbruik. Hoe groter het huishouden, hoe meer energie er kan worden bespaard door zacht water te gebruiken.

Verlaagd verbruik van schoonmaakmiddelen

Shampoo, waspoeder en schoonmaakmiddelen schuimen en reinigen beter in combinatie met zacht water, dus je hebt minder nodig voor hetzelfde resultaat. Hoeveel schoonmaakmiddelen je kunt besparen op jaarbasis met gebruik van een AEG waterontharder hangt van de hardheid af van het leidingwater, merkvoorkeur en bovenal eigen bereidheid om het gebruik van schoonmaakmiddelen te reduceren. Gemiddeld genomen kan het gebruik van zeep, waspoeder en shampoo worden gehalveerd na installatie van een AEG waterontharder.

U kunt kiezen uit 3 verzachters op basis van uw gezinssamenstelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws