Nieuw: Flamco Flexvent automatische ontluchter

Productnieuws Publicatiedatum: 3 mei 2017geschatte leestijd: 1 minuut

Installaties waarin het water goed is ontgast en die vrij zijn van allerlei vuildeeltjes leveren meer rendement, produceren minder geluid en kennen een langere levensduur. Goede redenen om te kiezen voor de duurzame oplossingen van Flamco.

De Flexvent typen worden voor makkelijke montage en demontage compleet met messing ventielhuls geleverd. Wanneer de vlotterontluchter uit de ventielhuls wordt gedraaid, sluit het ventiel automatisch. Onder normale omstandigheden vereist de Flexvent vlotterontluchter geen onderhoud.

In het geval dat de vlotterontluchter gedemonteerd moet worden, is het dankzij de ventielhuls op de meeste Flexvent typen niet nodig de installatie drukloos te maken of af te tappen. Een Flexvent is door de zeer compacte afmetingen in elke installatie eenvoudig te monteren op die plaatsen, waar zich lucht verzamelt.

Belangrijkste kenmerken van de Flamco Flexvent automatische ontluchter:

  • Maximale werkdruk 10 bar
  • Maximale temperatuur 120°C
  • De Flexvent kan worden gebruikt voor het afvoeren van lucht uit gesloten verwarmings- en koelsystemen met additieven op glycolbasis (maximaal 50%)
  • Voor de Flexvent is ook een Flamco beluchtingsstop verkrijgbaar om te voorkomen dat tijdens het aftappen lucht door de Flexvent wordt aangezogen
  • De Flexvent is niet geschikt voor stoomsystemen en drinkwatersystemen

Bekijk de Flexvent automatische ontluchter hier!

 

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws