Intergas Xtreme 24 & 30, Dé nieuwe CV-ketel

Branchenieuws Publicatiedatum: 2 januari 2020geschatte leestijd: 2 minuten

De Intergas Xtreme cv-ketel is ontworpen voor de consument van nu. Woningen zijn energiezuiniger geworden en er worden steeds hogere prestaties verwacht op het gebied van warmwatercomfort. Deze ketel past perfect bij de wensen van deze tijd. Bij Intergas is techniek belangrijk om de gebruiker te voorzien van warmte en een comfortabele hoeveelheid warm water. Dit is precies wat de Xtreme toestellen bieden.

Intergas Xtreme
Intergas Xtreme

Optimaal profiteren

De Intergas Xtreme (voor het eerste als beste getest door de consumentenbond in 2017) maakt gebruik van het beproefde concept van de dubbele aluminium twee-in-een warmtewisselaar. Het gepatenteerde Intergas ontwerp, met twee gescheiden koperen circuits, zorgt voor optimale warmteoverdracht. Daarbij is er ook minimaal warmteverlies. Het CV-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar. Zo kunnen de rookgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte wordt optimaal benut.

Naast deze beproefde wisselaar wordt in de Xtreme gebruik gemaakt van een 2e warmtewisselaar (warmte terugwin unit). Deze 2e warmtewisselaar is geïntegreerd in de rookgasafvoer van het toestel. Zodoende worden de verbrandingsgassen nog verder afgekoeld. Tevens wordt de restwarmte van de rookgassen tijdens CV-gebruik benut om het tapwater voor te verwarmen. Zo is er minder energie nodig om het water op temperatuur te brengen.

Bekijk ons assortiment Intergas Xtreme cv-ketels hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws