Een nieuwe cv-ketel? Let dan op deze vier zaken!

Productnieuws Publicatiedatum: 24 december 2019geschatte leestijd: 3 minuten

Alles wijst erop dat uw cv-ketel zijn beste tijd heeft gehad: u zet de verwarming een paar graden hoger, maar het blijft verdacht koud. U draait de kraan open voor warm water, maar ook daar volgt slechts een koude straal. Kortom, het is tijd om na te denken over een nieuwe cv-ketel. Maar waar moet u precies op letten als u een nieuwe ketel gaat aanschaffen? Vaillant vertelt hier graag meer over.

Vaillant

Herken de signalen
Het liefste wilt u natuurlijk voorkomen dat u van de ene op de andere dag in de kou zit, omdat de ketel ermee ophoudt. Wees u daarom bewust van de levensduur van de ketel. Gemiddeld gaat een cv-ketel zo’n 15 jaar mee. Een verouderde ketel kan te veel gas verbruiken, waardoor uw energierekening zo’n 10 tot 15 procent hoger kan uitvallen. Een hoge energierekening is dus, naast verschillende technische gebreken, aanleiding om de ketel te controleren.

Houd rekening met uw woonsituatie
In vijftien jaar kan er veel gebeuren: uitbreiding van het gezin, kinderen die juist het huis uit gaan of een verbouwing. Zo kan het zijn dat uw ketel van een aantal jaar geleden nu niet meer voldoende is. Het is daarom belangrijk dat de CW-waarde (Comfort Warm water) van een ketel goed aansluit bij uw woonsituatie. Daarnaast is het van belang dat de cv-ketel voldoende vermogen heeft om de woning te verwarmen. De benodigde CW-waarde hangt van verschillende zaken af: het bouwjaar en grootte van het huis, het type huis, maar ook bijvoorbeeld of gezinsleden het belangrijk vinden om tegelijkertijd te kunnen douchen. Er zijn in totaal zes verschillende CW-waardes om uit te kiezen. Laat u daarom door een installateur adviseren over het vermogen en de CW-waarde die bij uw woning past.

Bedenk welk type ketel bij uw past
Het is belangrijk om niet alleen te letten op het vermogen en de CW-waarde, maar het is ook belangrijk om na te denken over wat voor soort ketel u wilt. U heeft grofweg de keuze uit twee typen: een soloketel en een combi-ketel. Bij een soloketel moet u een aparte boiler aanschaffen, terwijl deze bij de combi-ketel ingebouwd is waardoor kraanwater automatisch verwarmd wordt. Een combi-ketel heeft als voordeel dat je ruimte bespaart. Vaillant heeft een ruim assortiment combi-ketels en soloketels.

Kies een geschikt moment
De kogel is door de kerk: u heeft uw keuze gemaakt en u cv-ketel is klaar voor vervanging. Om problemen in de winter te voorkomen, is het waar mogelijk slim om de ketel voor de winterperiode te vervangen. Zo voorkomt u dat de ketel het begeeft wanneer deze het hardste nodig is en zit u er in de winter warmpjes bij, terwijl u ook bespaart op de energiekosten.

Bekijk ons assortiment Vaillant cv-ketels hier!

Advertorial Vaillant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws