Nog sneller te installeren: Geberit Monolith

Productnieuws Publicatiedatum: 22 maart 2017geschatte leestijd: 3 minuten

Het installeren van een Geberit Monolith sanitairmodule voor wc’s is nog makkelijker geworden. Als onderdeel van regelmatige productverbeteringen is het frame doorontwikkeld. Het heeft nu een vrijwel gelijke bouwstructuur als het Geberit Duofix montage-element. Dit heeft vele voordelen. Aan de buitenkant blijven de sanitairmodules ongewijzigd. De Geberit monolith sanitairmodules voor wc en wastafel zijn overtuigend in zowel nieuwbouw als renovatie. Dankzij het tijdloos elegante design en veelzijdige installatiemogelijkheden, is de Geberit Monolith sanitairmodule een aantrekkelijk alternatief voor een opbouwreservoir. Met de waterbesparende 2-toets spoeltechniek en eersteklas materialen, voldoet zelfs het basismodel aan de hoge eisen. Bovendien biedt de Monolith Plus ultiem comfort, dankzij de geïntegreerde geurafzuiging, subtiele oriëntatieverlichting en intelligente bewegingssensor.

“Ons doel is opbouwreservoirs een nieuwe waarde en identiteit te geven, zonder de ontwikkeling van inbouwreservoirs in de weg te staan”, aldus de ontwerper Daniel Irányi tijdens de marktintroductie van de Geberit Monolith sanitairmodule vijf jaar geleden. Hij kon deze taak niet beter hebben uitgevoerd, dan met de Monolith sanitairmodule. Deze unieke combinatie van tijdloze esthetiek en een grote functionaliteit heeft al meerdere internationale awards gewonnen.

Net als een Duofix montage-element
Als onderdeel van regelmatige productverbeteringen, heeft Geberit het binnenwerk van de sanitairmodule voor wc’s aangepast. De resultaten zijn bijzonder interessant voor installateurs: het zelfdragende frame is nu vrijwel identiek aan het Geberit Duofix element, dat bekend is onder vrijwel alle installateurs. Het frame van de Geberit Monolith kan nu op de vertrouwde manier aan het gebouw verankerd worden. De hoogte kan, met een bandbreedte van 7 cm, in een handomdraai worden aangepast aan de bouw-omgeving of voorkeuren van de klant. Hiervoor is geen speciaal gereedschap nodig. Ook de fijn afstelling van het frame als gevolg van scheve muren kan bijvoorbeeld eenvoudig gecompenseerd worden.

De sanitairmodules bieden bijna onbeperkte installatiemogelijkheden, wat een groot voordeel voor renovatie is. Plinten of een ongunstig geplaatste wateraansluiting betekenen niet meteen meer dat er dure aanpassingen nodig zijn om dit op te lossen. Dankzij het nieuwe frame en optionele montagehulpmiddelen is bijna alles mogelijk.

Toegevoegde waarde voor eindgebruikers en installateurs
Het vernieuwde model resulteert in aanzienlijk kortere montagetijd. Een voordeel bij renovatie is dat het toilet binnen een paar uur tijd weer gebruikt kan worden en de installateur tijd heeft om andere werkzaamheden te doen. Bovendien komt er weinig lawaai en stof vrij tijdens het monteren van een Monolith sanitairmodule, wat goed nieuws is voor de eindgebruiker.

Aan de buitenkant blijft de Monolith sanitairmodule ongewijzigd: met een diepte van slechts 10,5 cm is de Monolith extreem dun. Zowel het basismodel als de Monolith Plus blijft beschikbaar in de hoogtes 101 cm en 114 cm.

Hoogwaardige materialen
De Geberit Monolith sanitairmodules voor wc’s zijn geschikt voor vrijwel alle standaard wc keramieken en ook Geberit AquaClean douchewc’s. Ze kunnen toegepast worden in zowel nieuwbouw als renovatie projecten. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige, makkelijke reinigbare materialen. De voorplaat is gemaakt van hoogwaardig veiligheidsglas (ESG) en de zijpanelen van geborsteld aluminium. Alle dragende onderdelen in de module zijn van staal, welke beschermd zijn tegen corrosie door een KTL (Kathodische Tauch Lackierung) coating – een techniek die tegenwoordig standaard gebruikt word bij autocarrosserieën.

Twee modellen in twee maten
Zowel het basismodel als het comfort model, de Monolith Plus, beschikken over het nieuwe binnenwerk. Beide modellen zijn beschikbaar in de hoogtes 101 cm en 114 cm. Het hogere model is bij renovatie ook goed geschikt voor het wegwerken van het serviceluik van een oud inbouwreservoir, die ook 114 cm hoog is.

De voorplaat van veiligheidsglas is nu beschikbaar in vier verschillende kleuren: wit, zwart, umbra (donkerbruin) en zand. Met deze keuze past het tijdloze design van de Monolith sanitairmodule in bijna elke badkamer.

Bekijk ons assortiment hier of ga langs een van onze vestigingen voor meer informatie!

Benieuwd naar de installatie? Bekijk dan de video!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws