Ook met vloerverwarming de juiste temperatuur in elke kamer

Productnieuws Publicatiedatum: 8 april 2019geschatte leestijd: 3 minuten

De dagen zijn weer langer, de vogels fluiten en de zon laat zich steeds vaker zien. De verwarming in huis kan uit, en uw vakantiegeld is net gestort. Allemaal signalen dat de zomer bijna begint. Nu u hem toch niet nodig hebt, is dit het perfecte moment om eens na te denken over uw verwarming. Heeft u genoeg van die beeldbepalende radiatoren? En zou u graag besparen op uw energiekosten? Dan is vloerverwarming de oplossing.

vloerverwarming

Vloerverwarming raakt steeds meer ingeburgerd. Dat is niet gek, want het biedt veel voordelen. Naast esthetische redenen, kiezen ook veel mensen voor vloerverwarming om energie te besparen. Vloerverwarming verdeelt de warmte gelijkmatig over een ruimte. Daardoor kunt u de thermostaat instellen op een lagere temperatuur. Ook vermindert deze manier van verwarmen de luchtcirculatie. Iets wat vooral handig is voor mensen met allergieën of gevoelige luchtwegen.

Warmte via zoneregeling

Vloerverwarming biedt dus veel voordelen, maar deze zijn nog niet voor iedereen even duidelijk. Veel mensen hebben nog de indruk dat met vloerverwarming de temperatuur niet goed te regelen is. Het opwarmen van een ruimte duurt met dit soort verwarming namelijk langer. Ook zou u alleen maar één ruimte kunnen verwarmen. Met een traditionele thermostaat kan dat inderdaad het geval zijn. Een thermostaat meet de temperatuur in één ruimte en verwarmt tegelijkertijd het hele huis als één ruimte. Dit is niet altijd efficiënt en comfortabel. In uw slaapkamer wilt u het toch niet zo warm hebben als in uw woonkamer. Een zoneregeling is hiervoor een perfecte oplossing. Hiermee stelt u per kamer de ideale temperatuur in en verwarmt u de ruimtes afzonderlijk. Dankzij zoneregeling als evohome van Honeywell Home kunt u in elke ruimte individueel de temperatuur regelen en dat werkt perfect in combinatie met vloerverwarming.

Altijd de juiste temperatuur

Vloerverwarming honeywell_evohome

U kunt uw eigen verwarmingsschema instellen, afgestemd op jouw leefstijl en het gebruik van uw huis. Via het bedienpaneel stelt u in op welke tijd het hoe warm moet zijn in welke kamer. Staat u bijvoorbeeld elke dag om zeven uur op en wilt u dan meteen douchen in een heerlijk warme badkamer? Laat uw evohome dit weten en u staat nooit meer te rillen als u onder de warme douche vandaan komt. Of werkt u een dag thuis. Dan verwarmt u alleen de studeerkamer en niet het hele huis. Bovendien is evohome zelflerend. Het systeem heeft snel door hoelang het duurt om een kamer op te warmen of af te koelen en past de tijden hierop aan.

Creëer uw eigen comfortzone

VLoerverwarming Honeywell app

Ook wanneer u een verwarmingsprogramma hebt ingesteld, kunt u de temperatuur – ook vanaf een afstand – eenvoudig aanpassen. Als u een keertje wat later thuis bent van uw werk bijvoorbeeld, geeft u dit via de Total Connect Comfort-app door aan evohome. Die begint dan later met verwarmen. Zo is uw huis bij thuiskomst heerlijk op temperatuur, maar heeft de verwarming niet onnodig aangestaan. Op deze manier maakt u altijd uw eigen comfortzone.

Evohome werkt draadloos en is daardoor makkelijk aan te sluiten, zonder hak- of breekwerk. Het systeem werkt niet alleen met vloerverwarming, maar ook met radiatoren. Altijd en overal de controle over het comfort in alle kamers van uw huis, en ook nog eens energiebesparend; dat is
evohome .

Bekijk hier het volledige Honeywell assortiment

Advertorial: Honeywell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws