Remeha Tzerra Plus en Avanta: met concentrische rookgasafvoer en luchttoevoerleidingen

Productnieuws Publicatiedatum: 8 februari 2017geschatte leestijd: 1 minuut

Remeha heeft gemerkt dat er sprake is van een duidelijke toename in het aantal cv-ketels met concentrische rookgasafvoer en luchttoevoerleidingen. Daarom heeft Remeha al haar Tzerra Plus en Avanta uitvoeringen ook standaard leverbaar gemaakt met een concentrische 60/100 mm aansluiting.

Verschillen in rookgasafvoer/luchttoevoer aansluitingen:
Een concentrisch systeem biedt, ten opzichte van een excentrisch systeem, een aantal voordelen. Zo is bij een concentrisch systeem de rookgasafvoerleiding altijd omspoeld met lucht, waardoor een veiligere situatie ontstaat. Daarnaast is er maar één leiding in het
zicht in plaats van twee. Er behoeft dus ook maar één leiding gebeugeld te worden. De prijsstelling van de ketels met concentrische 60/100 mm aansluiting is gelijk aan die met een excentrische 80/80 mm aansluiting. Bij een excentrische aansluiting is er sprake van een zogenaamd parallel twee-pijps systeem. Oftewel een aparte afvoerleiding voor de rookgassen en een aparte leiding voor de luchttoevoer. Bij een concentrische aansluiting is er sprake van een pijp-in-pijp systeem. Oftewel een binnenpijp, waardoor de rookgassen worden afgevoerd en een pijp daarom heen, waardoor de verbrandingslucht wordt toegevoerd.

Neem voor meer info contact op met een van onze vestigingen!

Bron: Remeha

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws