Slechts één op de drie huishoudens heeft een koolmonoxidemelder

Branchenieuws Publicatiedatum: 8 februari 2017geschatte leestijd: 2 minuten

De laatste tijd is de belangstelling bij de consument voor het gebruik van koolmonoxidemelders toegenomen. Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat maar één op de drie huishoudens een koolmonoxidemelder heeft.

Koolmonoxide (CO) ontstaat bij een onvolledige verbranding, zoals bijvoorbeeld bij slecht functionerende geisers, CV-ketels en openhaarden. Goed onderhoud van de (verwarmings)installatie is daarom van levensbelang! Omdat het onderhoud van deze installatie meestal één keer per jaar plaatsvindt, is het aan te bevelen om naast een servicecontract de klant te adviseren om minimaal bij (zolder)kamers grenzend aan de ketelruimte een CO-melder te plaatsen. Koolmonoxide wordt niet door onze zintuigen waargenomen en ook niet door een rookmelder gedetecteerd. Voor een goede detectie is het aan te bevelen om een aparte rook- en CO-melder te hebben.

CO-melders van Kidde

De CO-melders van Kidde zijn allemaal getest en gecertificeerd op basis van de Europese norm NEN-EN 50291. De gebruiksaanwijzing voldoet aan de Europese norm NEN-EN50292 die voorschriften bevat hoe en waar de melder op te hangen en wat te doen als het alarm gaat. Kidde adviseert de CO-melder in de buurt van de risicobron op 1,5 meter hoogte te plaatsen. Wij kunnen jou een Kidde CO-melder leveren met 10 jaar garantie én 10 jaar levensduur! Deze compacte melder is leverbaar met en zonder display (model 10LLCO en 10LLDCO). Naast deze CO-melders is er ook een prijsgunstige serie leverbaar met dezelfde betrouwbare sensor en een 9 Volt voeding; modellen 5CO en 5DCO.

Bekijk ons assortiment Kidde CO-melders!

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws