Voorkom vuil in een installatie met de SpiroTrap MB3 vuilafscheider

Productnieuws Publicatiedatum: 22 november 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Moderne ketels en componenten, zoals warmtewisselaars, driewegkleppen, thermostaatkranen en vloerverwarming zijn gevoelig voor vuil. De energiezuinige pompen in CV-ketels en Warmtepompen trekken ijzerhoudende deeltjes aan (magnetiet), waardoor ze juist meer energie gaan verbruiken. Magnetiet ontstaat door de reactie van water met metalen en is dus niet te voorkomen. Onderzoek en praktijk tonen aan dat met name magnetiet leidt tot afnemend rendement en daardoor hogere energiekosten. Snelle en efficiënte vuilverwijdering is daarom van groot belang.

Magnetiet kan men verwijderen door gebruik te maken van magneetveldversterkende technologie zoals in de SpiroTrap MB3. Dankzij deze technologie is men gegarandeerd van een ongeëvenaard snelle en optimale vuilafscheiding. Zelfs de kleinste magnetietdeeltjes worden verwijderd. Ook andere vuil deeltjes als kalk en zand zal def MB3 verwijderen. Het rendement van de installatie wordt geoptimaliseerd en kostbare installatiecomponenten worden beschermd. Dankzij het ontwerp wordt verzameld vuil snel en eenvoudig verwijderd. De robuuste messing SpiroTrap MB3 is voorzien van een draaibaar aansluitstuk, zodat dit product snel en eenvoudig in zowel horizontale als verticale en zelfs diagonale leidingverlopen kan worden geplaatst. Voor grotere aansluitingen tot 2” is er de SpiroTrap MBL. Tevens kan er indien nodig een flushconnector opgezet worden, een aansluitsstuk die spoelen van een installatie vergemakkelijkt.

De energiebesparing is uitgebreid getest en aangetoond. Niet alleen door Spirotech zelf, maar door diverse onafhankelijke partijen, zoals Kiwa GASTEC, en BSRIA. Een SpiroTrap MB3 is snel en eenvoudig te plaatsen. Samen met jouw nieuwe cv-ketel, tijdens onderhoud of bij het verhelpen van een storing. Tevens geniet je 20 jaar garantie op bovengenoemd product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws