Split-unit airco: jaarrond ideale klimaat

Productnieuws Publicatiedatum: 29 april 2019geschatte leestijd: 2 minuten

Een Qlima split-unit airco is een vaste oplossing aan de wand. Deze klimaatmanagers bieden ultiem comfort. Naast aangename verkoeling kun je dankzij de ingebouwde warmtepomp ook energiezuinig verwarmen. Qlima airco’s zijn verder uitgerust met een verfijnd filtersysteem tegen bacteriën, huisstofmijt en schimmels. De krachtige ontvochtigingsfunctie haalt tot wel liters vocht per dag uit de lucht. Alle modellen werken bijzonder energiezuinig dankzij het Inverter-systeem. Installatie is eenvoudig dankzij 4 meter lekvrije snelkoppeling.

Airco Qlima 1

Mobiele airco: voor een snel resultaat

Voor een onmiddellijk resultaat hartje zomer biedt een mobiele airconditioner uitkomst. Stekker in het stopcontact, afvoerslang voor condens en warmte naar buiten, gewenste temperatuur instellen en klaar. Bijkomend voordeel is dat je de unit eenvoudig van de ene naar de andere ruimte verplaatst. Bijvoorbeeld van de kinderkamer naar de slaapkamer. Het Qlima Cooldown-systeem versterkt het koeleffect en zorgt voor een lager energieverbruik.

Airco Qlima 2

Luchtkoelers: koelen zonder afvoer

De Qlima luchtkoelers brengen verkoeling tijdens warme dagen. De werking is eenvoudig. Vul het grote reservoir met water en het apparaat biedt verkoeling door een combinatie van ventilatie en verdamping. Het vermogen van een luchtkoeler is niet vergelijkbaar met een mobiele airco, maar ben je op zoek naar een energiezuinige en goedkope oplossing zonder afvoer naar buiten? Dan biedt een Qlima luchtkoeler uitkomst.

Nevelventilator: ventilatie met mist

Een Qlima nevelventilator zorgt voor een aangename luchtventilatie met verkoelende nevel. Het verfrissende effect ervaar je direct en is natuurlijk.

Airco stappenplan

Een goed werkende airco is afgestemd op de ruimte waarin deze geplaatst is. Om de juiste capaciteit van een airco te berekenen heeft Qlima een handig stappenplan gemaakt. 

Stap 1: Bereken de inhoud van de ruimte (lengte x breedte x hoogte in m.). Vermenigvuldig dit getal met 10.
Stap 2: Bepaal de aanwezigheid van verzwarende factoren in de ruimte;

  • Plat dak
  • Slechte isolatie
  • Veel zon-instraling
  • Veel elektrische apparaten
  • Veel glas
  • Gelegen op het zuiden

De standaard belastingsfactor is 3. Tel voor elke verzwarende factor 1 op bij de standaard belastingsfactor. De totale belastingsfactor is maximaal 5.

Stap 3: Vermenigvuldig de uitkomst van 1 en 2 met elkaar voor de benodigde capaciteit.

Bekijk hier ons volledige Qlima assortiment

Advertorial: Qlima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws