Stof in de woning? Zo verhelp je het!

Productnieuws Publicatiedatum: 1 juni 2017geschatte leestijd: 3 minuten

Het laatste wat je als bewoner wil, is rond dwarrelend vuil en stof in de woning. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig de woning stofzuigt en misschien dweilt. Voor het stofzuigen kun je gebruik maken van een normale stofzuiger en kruimeldief maar er is ook zoiets als een centraal stofzuigsysteem. Hoe dit precies werkt? Dat vertellen wij je hieronder.

Oplossing in de kijker: het centrale stofzuigsysteem
Aan een gezonde en vooral schone leefomgeving moet voldaan worden om het gezin een fijne plek te bieden om te wonen en op te groeien. Dit lijkt niet altijd even mee te vallen want stof en vuil blijft genadeloos terugkomen, aan stofzuigen ontkomen we dus niet. Helemaal wanneer je bijvoorbeeld in het bezit bent van huisdieren zoals honden en of katten. De honden- en kattenharen zitten vaak overal en ook ruikt het niet altijd even fris. De meest handige uitkomst voor dit probleem is misschien wel het centrale stofzuigsysteem. Regelmatig wordt gedacht dat het stofzuigsysteem een ontwikkeling is van de laatste jaren, of alleen weg is gelegd voor de luxe woningbezitters maar niets is minder waar. Het centrale stofzuigsysteem bestaat namelijk al meer dan 60 jaar en in de meeste Nederlandse woningen kan het systeem vaak zonder rigoureuze aanpassingen direct geïnstalleerd worden.

4 redenen waarom het centraal stofzuigsysteem de uitkomst is in stoffige tijden:

1. Geluidsarm stofzuigen: Omdat de stofzuiger bij het centraal stofzuigsysteem buiten de leefruimte geplaatst wordt, vaak in de kelder, op zolder of zelfs in de garage hoor je niet langer het geluid van de motor. Zo kunnen je kinderen tijdens het stofzuigen fijn door spelen of het werk op kantoor ongestoord doorgaan.
2. Comfortabel in gebruik: Normale stofzuigers, je botst er vaak mee tegen de muur en meubels, het snoer is misschien net niet lang genoeg en bovenal maken ze herrie en stinken ze ook nog vaak. Problemen die je allemaal bekend in de oren klinken maar bij het centraal stofzuigsysteem helemaal niet aan de orde zijn. Het centrale stofzuigsysteem werkt namelijk licht en is direct binnen handbereik.
3. 100% Schone lucht: In onze ogen het grootste voordeel wat het centraal stofzuigsystem te bieden heeft is de 100% schone lucht die overblijft in de woning. In tegenstelling tot een normale stofzuiger waarbij retour lucht direct terug de woonruimte wordt in geblazen, voert het centrale stofzuigsysteem de lucht naar buiten af. Waardoor er geen twijfel over mogelijk is dat je voorgoed van rond dwarrelend stof en fijnstof af bent.
4. Extra veel zuigkracht: Ongeëvenaarde zuigkracht, niet eerder heb je zo’n krachtige stofzuiger gevoelt. De krachtige motoren van het centraal stofzuigsysteem zijn zo krachtig dat onderzoek heeft uitgewezen dat het percentage stofopname op circa 98,6% ligt. In combinatie met gebruik van turboborstels ligt het percentage stofopname zelfs nog hoger!

Waarom grondige reiniging zo belangrijk is?
Het grondig schoon krijgen van bijvoorbeeld stoffen meubels, tapijt, deurmatjes en dergelijke is geen gemakkelijke opgave met een normale stofzuiger of kruimeldief. Wanneer je in het bezit bent van huisdieren zoals een hond of kat wordt dit bijna een onmogelijke opgave. Het lijkt misschien schoon maar haren en fijne stoffen worden niet goed opgenomen door het te kort aan zuigvermogen. Dit in combinatie met het uitstoten van stof in de leefomgeving door ontoereikende filters zorgt ervoor dat je blijft zitten met een minder schone ruimte, dan je graag zou willen. Speciaal voor mensen met een stofallergie is dit onacceptabel en daarom adviseren allergologen vaak het gebruik van een centraal stofzuigsysteem.

Bekijk ons assortiment hier!

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws