Thuiswerken? Met de juiste temperatuur blijf je productief

Productnieuws Publicatiedatum: 6 september 2019geschatte leestijd: 2 minuten

Geen reistijd, ongestoord kunnen werken en tussendoor even snel een wasje draaien. Als Nederlanders zien we de voordelen wel van regelmatig thuis werken. In 2017 werkten maar liefst drie miljoen Nederlanders regelmatig of incidenteel thuis, dat komt neer op bijna 37 procent van de beroepsbevolking. Een groot voordeel van een thuiskantoor is dat je dit helemaal naar jouw smaak kunt inrichten. Uiteraard schaf je een goede bureaustoel aan, een felle lamp en een in hoogte verstelbaar bureau. Maar wist je dat de temperatuur ook een belangrijk onderdeel is van je thuiswerkcomfort? Denk dan eens aan de Evohome van Honeywell Home.

evohome honeywell thuiswerken

De temperatuur heeft grote invloed op je productiviteit. Je gaat langzamer werken wanneer je zit te bibberen van de kou achter je bureau. Het enthousiast omhoog draaien van de thermostaat is echter ook geen goed idee: van een te warme werkplek kun je last krijgen van hoofdpijn en vermindert je concentratie. Om het nog iets ingewikkelder te maken: mannen en vrouwen voelen zich prettig bij verschillende temperaturen. Mannen functioneren het best bij ongeveer 21 graden, vrouwen hebben tot wel vijf graden meer nodig om wat uit hun handen te krijgen. Daarnaast is het afhankelijk van leeftijd, gezondheid en stressniveau bij welke temperatuur medewerkers zich prettig voelen.

Een comfortabele thuiswerkplek met Honeywell Evohome

Als je thuiswerkt, hoef je geen rekening te houden met collega’s die er andere temperatuurwensen op nahouden. Toch lukt het veel thuiswerkers niet om hun werkkamer comfortabel te krijgen, blijkt uit onderzoek. Veel mensen vinden hun woonkamer de fijnste en warmste plek, waardoor ze aan een – vaak te hoge – eettafel werken. De goed ingerichte werkkamer blijft ongebruikt, terwijl hier eenvoudig een comfortabel kantoor van te maken valt. Dankzij een systeem als evohome van Honeywell Home kun je bijvoorbeeld in iedere ruimte de voor jou ideale temperatuur bepalen.

Met evohome stel je je eigen verwarmingsschema in, afgestemd op jouw leefstijl en hoe je je huis gebruikt. Overigens is evohome zelflerend: het systeem heeft snel door hoelang het duurt om een kamer op te warmen of af te koelen en past de tijden hierop aan. Stap je op dinsdag om half negen je werkkamer in voor een thuiswerkdag? Het systeem zorgt dat je zonder extra trui lekker aan de slag kunt. evohome werkt draadloos en is daardoor makkelijk te installeren, zonder hak- of breekwerk. Het systeem werkt niet alleen met vloerverwarming, maar ook met radiatoren. Zo heeft je werkkamer – net als alle andere ruimtes in je huis – altijd de perfecte temperatuur.

Advertorial: Honeywell

Bekijk hier ons Honeywell assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws