Tips voor thuisklussers

Algemeen Publicatiedatum: 9 april 2020geschatte leestijd: 3 minuten

Nu we allemaal worden verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven, worden klussen in huis die normaal blijven liggen aangepakt. Hieronder een aantal klussen voor in en om het huis, die u eenvoudig zelf kunt oppakken.

Een nieuwe gevelkraan plaatsen
Een kraantje in de tuin komt altijd van pas. Wist u dat u deze eenvoudig zelf kunt plaatsen? Bonfix en VSH hebben beide een instructievideo. Bekijk de video en ga zelf aan de slag! Bekijk hier ons assortiment buitenkranen.

Thermostaat vervangen
Hangt er bij u nog een oude thermostaat aan de muur? Veelal is het slim om de oude thermostaat te vervangen als deze 10 jaar of ouder is. Met de nieuwe slimme thermostaten kunt u zelf inregelen wanneer de verwarming aan- en uit gaat. Zo bespaart u ook op de gasrekening.

Bekijk hier ons assortiment slimme thermostaten. Check altijd eerst even of de thermostaat toepasbaar is op uw ketel.  Deze informatie vindt u op onze website bij het product. Twijfelt u? Neem dan contact op met één van onze vestigingen of vraag het onze klantenservice via de chat op warmteservice.nl.

Honeywell legt in deze video precies uit hoe u de Honeywell Lyric T6 of Honeywell Lyric T6R kunt installeren.

Rookmelders en koolmonoxidemelders plaatsen

Voor nieuwbouw geldt dat op iedere verdieping waar gewoond wordt een rookmelder moet hangen. Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Raymond Knops wil dat deze verplichting ook gaat gelden voor bestaande bouw. Zoals het er nu uitziet zal deze maatregel per juli 2022 ingaan. Bereid u hier alvast op voor. Het is altijd verstandig om op elke verdieping minstens één rookmelder te plaatsen.

Voor koolmonoxidemelders geldt dat het verstandig is om er één te installeren in iedere ruimte met een mogelijke CO-bron en in elke ruimte waar u en uw gezin veel tijd doorbrengen. Bijvoorbeeld de woonkamer en slaapkamers. Lees hier het plaatsingsadvies voor koolmonoxidemelders.

Standaard wandcloset vervangen voor een randloze variant

Een randloos toilet zorgt ervoor dat vuil minder kans krijgt zich te hechten aan de toiletpot.  Het randloze toilet heeft geen holte of rand en is helemaal glad aan de binnenkant. Die bacteriën zijn dus verleden tijd. Bekijk hier ons assortiment randloze toiletten.

Keukenkraan vervangen door een kokendwaterkraan

Kies voor het gemak van een kook-/mengkraan. Hiermee heeft u koud, warm en kokend water uit één kraan. Binnen een handomdraai beschikt u over kokend water. Bekijk hier ons assortiment.

Grohe Red kokendwaterkraan

Vervang de douchekop

Is de douchekop aan vervanging toe? Zowel uw douchekop van de hoofd- als handdouche kan in veel gevallen eenvoudig zelf vervangen worden. Ook een nieuwe doucheslang is eenvoudig te installeren. Hiermee geeft u uw douche direct een nieuwe uitstraling. Bekijk ons assortiment douchegarnituren hier.

Heeft u toch nog iets meer informatie nodig? Vraag het onze online chat op warmteservice.nl! Ook verwijzen wij u graag naar onze acties.

Succes met klussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws