S-Press PLUS van Uponor: dé nieuwe generatie perskoppelingen voor meerlagenleidingen!

Productnieuws Publicatiedatum: 15 mei 2019geschatte leestijd: 3 minuten

Uponor S-Press PLUS combineert zeer eenvoudige verwerking en optimaal ontwerp met hoge betrouwbaarheid.

  • Robuust: gemaakt van zeer corrosiebestendige materialen.
  • Zeker: zorgt voor een perfect persresultaat.
  • Eenvoudig: efficiënter ontwerpen met geoptimaliseerde doorstroming.
  • Smart: informatie direct beschikbaar via de QR-code.
S-Press Plus Uponor

Het nieuwe koppelingensysteem S-Press PLUS van Uponor zet nieuwe maatstaven voor drinkwater- en verwarmingssystemen. De geperfectioneerde S-Press PLUS koppelingen voldoen aan de meest kritische eisen van werkvoorbereiders en installateurs. De voorbereiding en de verwerking zijn nog eenvoudiger en betrouwbaarder geworden. De hoogwaardige en voor hygiënisch drinkwater geoptimaliseerde materialen zijn bestand tegen zeer sterke mechanische krachten evenals uiteenlopende drinkwaterkwaliteiten en chemische bestanddelen in beton.

Het geoptimaliseerde ontwerp garandeert zeer lage drukverliezen en een optimale doorstroming zonder dode ruimten. Geavanceerde verwerkings- en controlefuncties, zoals de precieze persbekgeleiding en de diameterafhankelijke kleurgecodeerde folie zorgen voor een nog snellere installatie. Bovendien zijn deze na het persen gemakkelijk te verwijderen. S-Press PLUS koppelingen zijn verkrijgbaar in de diameters 16 tot 32 mm. Bovendien zijn ze 100% compatibel met de bestaande meerlagenleidingen en persgereedschappen van Uponor. S-Press PLUS vervangt de bestaande S-Press en PPSU-koppelingen. Het combineert het beste van beide bestaande koppelingen in één unieke perskoppeling voor drinkwater- en verwarmingssystemen.

S-Press: robuust

S-Press Plus Uponor 2

De hoge stabiliteit en bestendigheid van deS-Press PLUS perskoppelingen zijn het resultaat van de koppelingsbody van ontzinkingsbestendig messing of het hoogwaardige kunststof PPSU, in combinatie met roestvrijstalen pershulzen. Uitgebreide tests bewijzen dat de koppelingen met zeer hoge trekkrachten kunnen worden belast. Bovendienhebben ze een hoge weerstand tegen corrosieve stoffen in beton. Alle materialen zijn opgenomen in de UBA-positieflijst van het Duitse Federale Milieuagentschap. Hierdoor zijn de
S-Press PLUS koppelingen zowel geschikt voor drinkwater- als verwarmingsinstallaties.

S-Press: zekerheid van een perfecte persverbinding

S-Press Plus Uponor 3

De geoptimaliseerde vorm van de pershulzen en de nieuw ontworpen aanslagring zorgen voor een nauwkeurige geleiding van de persbek. Zichtvensters in de roestvrijstalen pershulzen zorgen voor een eenvoudige controle van de insteekdiepte van de leiding voordat deze geperst wordt. De roestvrijstalen pershulzen zijn omhuld met een diameterafhankelijke folie voorzien van een QR-code. De folie kan gemakkelijk worden verwijderd na het persen. Samen met de ‘ongeperst niet dicht’ functie, biedt de verwijderbare folie een dubbele perscontrole. Zowel de kleurcodering als de duidelijk leesbare diameterindicatie zijn altijd gemakkelijk te herkennen. Installeren en persen van het KOMO/KIWA gecertificeerde systeem lukt hierdoor zelfs in omstandigheden met weinig licht of in krappe werkomgevingen.

S-Press: snelle planning en montagevriendelijke installatie

Het doorstroom geoptimaliseerde ontwerp van de koppelingen zorgt voor zeer lage drukverliezen. De koppelingen hebben één van de beste Zeta-waarden in pers- en meerlagenleidingsystemen. Bovendien kunnen de koppelingen worden verwerkt zonder vooraf ontbramen of kalibreren. Er zijn slechts drie stappen nodig voor de montage: knippen, invoegen, persen. Het slanke ontwerp van de voltooide persverbinding vergemakkelijkt het na-isoleren van de koppeling. Vanwege de 100% compatibiliteit van het nieuwe persfittingensysteem, kunnen bestaande systeemcomponenten zoals de Uponor Uni Pipe PLUS of Uponor MLC meerlagenleidingen en de bestaande persbekken van Uponor gebruikt worden.

Technische Informatie via QR-Code beschikbaar

S-Press Plus Uponor 4

De QR-code op iedere koppeling biedt direct toegang tot technische informatie evenals tal van hulpmiddelen. Zowel montagehandleidingen, werkinstructies, als ook een database voor projectdocumentatie en toegang tot een online bestellijstmodule.

Advertorial: Uponor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws