Uw badkamer veilig en energiezuinig ventileren

Productnieuws Publicatiedatum: 25 februari 2019geschatte leestijd: 3 minuten
sanitair
sanitair

Water en elektriciteit verdragen elkaar in het algemeen niet goed en kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. De badkamer is juist een plek waar vocht en elektriciteit samen komen en op dat punt de gevaarlijkste plek in huis.

Badkamer zones

Naast het voorkomen van een gevaarlijke situatie wilt u natuurlijk ook voorkomen dat door het vocht in de badkamer schimmel ontstaat op de wanden en het plafond. U wilt de badkamer zo droog mogelijk houden. Om dat te realiseren kunt uw het beste uw badkamer ventileren. Omwille van de veiligheid heeft de overheid de badkamer verdeeld in zones.

Vaak zit de aansluiting van een ventilator boven de douche in het plafond of in de wand in zone 1 of 2 en dan is een standaard ventilator niet een veilige oplossing. Om veilig te kunnen ventileren zijn er tot nu toe twee mogelijkheden bedacht, namelijk een hoge beschermklasse van de constructie (IPx5 minimaal) en ventilatoren die op een veilige laagspanning werken, de zogenaamde SELV-ventilatoren. Helaas hebben deze SELV ventilatoren vaak als nadeel dat voor het verzorgen van de veilige laagspanning, een losse transformator wordt meegeleverd, die weer in zone 3 gemonteerd moet worden. Daar is vaak geen plaats voor en niemand wil natuurlijk zo’n kastje in zijn mooie dure badkamer zien.Energie wordt steeds duurder in Nederland dus is naast veiligheid is een zo laag mogelijk energieverbruik, met name voor de portemonnee, van belang. Een voorbeeld van een ventilator die voldoet aan alle hiervoor beschreven punten, te weten:

  • Veilige laagspanning
  • Grote beschermklasse voor toepassing in zone 1
  • Energiezuinig

De VORTICE PUNTO EVO ES badkamer-toilet ventilator

Deze serie ventilatoren zijn voorzien van een zeer energiezuinige en veilige gelijkstroommotor, waarbij geen losse transformator nodig is. De beschermklasse is IPx5, geschikt voor montage van de ventilator in zone 1 van de badkamer. Standaard zijn deze ventilatoren uitgerust met een nalooptimer en kunnen probleemloos continue draaien op een snelheid naar keuze.

De VORTICE EVO serie bestaat uit de volgende modellen met de daarbij behorende gegevens:

Vortvent-VORTICE PUNTO EVO ES

De VORTICE PUNTO EVO ES Ventilatoren zijn ontworpen om continue te werken zodat u altijd een optimale luchtverversing en vochtafvoer in uw badkamer hebt.

Bij de ME 100/4” ES kost u dat 2,1 W x 365 dagen x 24 uur : 1000 (van Wh naar kWh) x gemiddeld tarief van 0,25/ kWh = 4,60 per jaar.

Vergelijkbare ventilatoren zonder gelijkstroom motoren verbruiken 3 keer meer. Dus VORTICE PUNTO EVO ES goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Bekijk ons assortiment

Advertorial: VORTICE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws