Vaillant aroSTOR warmtepompboiler

Productnieuws Publicatiedatum: 10 mei 2019geschatte leestijd: 2 minuten

De aroSTOR warmtepompboiler is een efficiënte en betaalbare oplossing voor warm water in huis. Als product komt het in aanmerking voor subsidie waarmee de kostprijs snel kan worden terugverdiend. De serie warmtepompboilers is te verkrijgen in verschillende capaciteiten: wandmodellen van 80, 100 en 150 liter (voor huishoudens van 2 tot 4 personen). Ook zijn er staande uitvoeringen van 200 en 270 liter (voor huishoudens van 5 tot 6 personen).

Vaillant_warmteservice

Optimaal rendement

Dankzij de warmtepomptechnologie haalt de aroSTOR 75 procent van de nodige energie voor sanitair warm water uit de buitenlucht. Door gebruik van verschillende accessoires is zowel binnen- als buitenlucht bruikbaar als energiebron. Bovendien heeft Vaillant een aansluitkit met luchtkanalen ontwikkeld. Deze zijn voorzien van verschillende accessoires. Zo kunt u de verbinding tussen de warmtepomp en de buitenlucht luchtdicht te maken. 

Vaillant_warmteservice

Dat is goed nieuws voor nieuwbouwwoningen en vooral passiefwoningen of lage- energiewoningen. Daar waar luchtdichtheid belangrijk is en waar de behoefte aan sanitair warm water vaak groter is dan de behoefte aan verwarming. Via de intelligente inregeling van het dag-/nachttarief kan er worden geprofiteerd van verwarmingstijden.

Extra aandacht voor design en gemak

Vaillant_warmteservice

Bij de ontwikkeling van de aroSTOR warmtepompboilers is extra aandacht besteed aan de vorm en de kwaliteit van het materiaal en de onderdelen. Ook is het gewicht van alle versies laag en zijn alle onderdelen makkelijk te bereiken. Daardoor laten deze boilers zich verrassend eenvoudig installeren en onderhouden. Om de veiligheid van de warmtepompboiler te garanderen zijn de boilers uitgerust met legionellabesmetting en vorstbeveiliging. Als er al zonnecollectoren en/of een ketel gebruikt wordt, wordt aangeraden om te kiezen voor de warmtepompboiler met een extra spiraalvormige warmtewisselaar (leverbaar vanaf september 2019) die bijverwarming via deze energiebronnen mogelijk maakt.

*Laag geluidsniveau en subsidie*Het geluidsniveau van de aroSTOR warmtepompboiler is erg laag: de wandmodellen produceren 32dB(A) en staande uitvoeringen produceren 37dB(A) op 2 meter afstand.

 De subsidie voor de aroSTOR is vastgesteld op € 1.250,-

Advertorial: Vaillant

Bekijk hier ons Vaillant assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws