SpiroCombi MB3: Voorkom rendementsverlies

Branchenieuws Publicatiedatum: 21 januari 2020geschatte leestijd: 2 minuten

Lucht en vuil zijn twee veroorzakers van rendementsverlies in verwarming- en koelinstallaties. De invloed is nog groter bij warmtepompen. Zonder zich daarvan bewust te zijn compenseren particulieren en bedrijven die rendementsverliezen. Bijvoorbeeld met hogere energierekeningen. Daarom is er de SpiroCombi MB3.

SpiroCombi MB3

Lucht kan in de vorm van microbellen aanwezig zijn in installaties. Deze zijn opgelost in het water en in een vrije vorm aanwezig. Dit zorgt voor vermindering van zowel de doorstroming als de warmteafgifte. Uit onderzoek aan de Brunel Universiteit blijkt dat luchtbellen bij de uitgang van warmtepompen zeer klein zijn (circa 0.1 mm). Deze zijn alleen met een goede microbellenafscheider zijn af te vangen. Ophoping van vuil wordt veroorzaakt door corrosie van leidingen, installatiecomponenten, bacteriegroei of kalkaanslag. Lucht en vuil hebben beide een reducerende invloed op de efficiëncy en levensduur van warmtepompen en -wisselaars. Hierdoor verhogen de totale kosten. Gelukkig zijn beide invloeden eenvoudig uit een installatie te verwijderen door een gecombineerde lucht- vuilafscheider zoals de SpiroCombi MB3.

Met een SpiroCombi MB3 lucht- en vuilafscheider  

  • Installatierendement verbeteren
  • Nooit meer handmatig ontluchten
  • CV-ketel en/of warmtepomp met bijbehorende onderdelen extra beschermen
  • Kans op storingen verkleinen
  • Doorgaans terugverdiend in 2 tot 4 jaar
  • 20 jaar garantie

Eenvoudige installatie

Concluderend, een SpiroCombi MB3 is eenvoudig door een erkende installateur te installeren in een bestaande of nieuwe installatie. Daarna wordt uw installatie automatisch luchtvrij gehouden en worden zelfs de kleinste vuildeeltjes verwijderd. Kortom, energie besparen en meer comfort ervaren met 20 jaar garantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws