Vraag en antwoord: heeft Warmteservice de juiste apparatuur om installaties te controleren en lekkages op te sporen?

Algemeen Publicatiedatum: 9 februari 2017geschatte leestijd: 2 minuten

Ongemerkt kampen honderdduizenden woningen in Nederland met lekkages aan bijvoorbeeld gasleidingen. De lekkages ontstaan veelal door verouderde gasleidingen en koppelingen. Vooral oude woningen blijken (kleine) lekkages te hebben. Naast het gevaar voor ontploffingen, betekent dit ook dat woningen meer gas verbruiken.

Gebouwen voor 1986

Roestvorming kan optreden bij stalen gasleidingen die zich onbeschermd (zonder mantel) in de kruipruimte bevinden. Deze onbeschermde stalen gasleidingen kunnen voor komen in alle woningen en gebouwen gebouwd voor 1986. Roestvorming is een doorgaand proces. Daarom is het preventief vervangen van gasleidingen van woningen en panden van voor 1986 de meest veilige oplossing. Als gevolg van gewijzigde regelgeving, zouden roestproblemen bij woningen gebouwd vanaf 1986 niet meer voor mogen komen.

Huis- en gebouweigenaren zelf verantwoordelijk:

De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van gasleidingen ligt bij de huis- en gebouweigenaren zelf. De gemeente kan hen echter verplicht stellen om in het belang van de eigen veiligheid en die van de omgeving de leiding te laten inspecteren en/of te vervangen door een erkend installatiebedrijf.

Goed voorbereid controles uitvoeren en lekkages opsporen
Warmteservice beschikt over kwalitatief goede meetinstrumenten waarmee je goed voorbereid installaties kunt controleren en/of inregelen en lekkages kunt opsporen. Denk hierbij aan de inspectiecamera, gassendetector (gaslekkage, koolmonoxide), infrarood thermometer of kruislijnlaser van het merk Ridgid. Wij bieden deze instrumenten aan voor een scherpe prijs. Met deze meetinstrumenten behaalt je  in een korte tijd een beter resultaat. Dat is niet alleen voor jezelf maar ook voor jouw klant en de overheid een veiligegedachte.

 

 

Met vriendelijke groet,

John van Dijk

Afdeling Opleiding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws